Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kim tillbaka efter lunginflammation: ”Snart är jag på hundra igen”

Featured Image

Armbågsskada, operation, en snabb comeback och lunginflammation. Smedernas lagkapten Kim Nilsson har inte haft sin smidigaste säsong i karriären.

Smederna säkrade slutspelsplatsen i matchen, något du kan läsa om här. Det var dock inte den enda goda nyheten för Smederna. Tillbaka på banan var även Kim Nilsson, som saknades förra veckan på grund av lunginflammation.

– Det börjar väl ta sig nu. Jag känner lite sviter från lunginflammationen. Det är lite tungt emellanåt, när det blir tajt med heat, men överlag går det åt rätt håll. Inte hundra, men snart är jag på hundra igen, säger Kim själv efter matchen.

Det var inte riktigt den Kim fansen är van att se som körde denna kväll. Istället för sitt genomsnittliga strax över åtta poäng per match, blev det endast 3+1 denna kväll.

– Det var tufft. Jag började helt fel med cykeln, säger Kim och fortsätter förklara:

– Jag såg att det inte var riktigt som på SM här, men samtidigt har man ju i bakhuvudet hur det var då och hur man satte upp cyklarna. Det var… inte direkt så det skulle vara. Så jag började väldigt fel och fick kämpa mig in i matchen. Jag åkte som nummer fyra och då har man inte jättemycket tid att göra något i början, för man kör ju vartannat heat. Det var tufft att hitta på något på kort tid och försöka hålla huvudet kallt, försöka tänka klart.

– Jag hittade väl hyffsat till slut, men fick inte med mig poängen jag ville såklart. Jag var med och störde i många heat, men hade önskat iallafall fem poäng till. Det kändes som jag hade det på kroken, men ibland får man inte med sig poängen man tycker att man är värd.

Det blev flera täta heat för Smedernas lagkapten under kvällen. Han kämpade hårt på banan och körde såväl om som blev omkörd.

– Jag och Becker hade en dust i första heatet. Sen var det jag och Mads Hansen som passerade varandra i ett par heat. Det kändes som det var sådär hela tiden. Vi var uppe på 5–1 någon gång för att missa och bli omkörd igen. Lite halvstruligt och kanske lite kantig körning när jag kände att det inte funkade från början.

I och med att Smederna under tisdagen säkrade bonuspoängen, i kombination med övriga resultat i Bauhausligan, är det klart att det blir slutspel i Eskilstuna säsongen 2024. Det är ett slutspel Kim är redo för.

– Det är ju det som är fokuset nu: slutspelet. Att kunna toppa formen till dess.

– Det är då det gäller och jag gillar det där lilla extra. Jag brukar kunna tända till lite extra när det väl gäller. Jag längtar dit, avslutar Kim Nilsson.

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: