Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Storseger och tre nya poäng i Hallstavik: ”Vi hade verkligen en kanonkväll”

Featured Image

Tisdagen blev ett fiasko – onsdagen en succé. Smederna bröt ihop, kom igen och vann stort i Hallstavik.

Ett långt samtal med förarna. Det var vad som skedde i depån efter matchen i Målilla. Vad som sades är det bara lagledaren Jerker Eriksson och förarna som vet, men vad det än var så tog det. När samma laguppställning, dock utan dansken Michael Jepsen Jensen, kom ut på banan i Hallstavik såg det ut att vara ett helt annat lag.

I Hallstavik var Smederna med från start och vann nio av heaten. I sju av dessa fick man dessutom med sig poängövervikt, i jämförelse med Rospiggarnas två. Detta gav i slutänden en vinst med 54–36 och tre nya poäng i den tabell där Smederna börjar få ett allt starkare grepp om slutspelsplatsen.

– Vi hade verkligen en kanonkväll. Men det var ju grisigt. Det var svåråkt på banan och en tuff tävling. Men det gick vägen, så det är skönt, säger Smedernas Joel Andersson efter matchen.

– Det var en ganska tråkig match egentligen, det hände inte så mycket. Inte mycket omkörningar eller någonting. Det var inte så spännande. Vi drog ifrån ganska tidigt, så det var bara hålla ledningen. Det blev mycket följa John. Man hamnade i pärlband där det var svårt att köra om på grund av hur banan var. Men det gick vägen, så vi ska vara glad.

Själv stod Joel för flera fina körningar och var en stor del av att bygga upp den lucka man bevakade och ökade på matchen ut. Efter att ha varit del av Smedernas båda femettor innan sladdpaus, hade Joel och laget tio poängs lucka efter bara fyra heat. Själv är han dock inte nöjd med sina prestationer på banan.

– Jag är inte nöjd. Jag tappade så mycket i slutet av tävlingen, vilket förstörde tävlingen lite. Men i början kändes det bra, så… Det är som det är.

Du tog ändå åtta poäng inklusive bonus. Det kan du väl inte vara missnöjd med?

– 5+3 tog jag. Jo, det är bra. Det är bra på det sättet. Men jag hade två nollor på slutet som ja tyckte var riktigt sura, så det sög det roliga ur det.

Under senaste veckorna har regnovädren avlöst varandra runtom i Sverige. Bland annat var just denna match en tidigare framskjuten match, som regnade bort för två veckor sedan. Tisdagens match i Målilla blev försenad nästan två timmar, även det av regn. Så när det började komma regn precis innan onsdagens matchstart var det nervöst.

– Det kom bara lite grann, så det var ju ingen fara. Men man blev nervös. Det var ju kolsvart på himlen och började dugga under prestationen. Då tänkte man att nu kommer det. Men det blåste bort och blev solsken största delen av kvällen. Det var skönt att det gick att genomföra den här gången, avslutar Joel Andersson.

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: