Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Sportchefen har ordet

Featured Image

Sportchefen Pierre Lund har ordet och sammanfattar säsongen såhär långt!

Nu har grundserien avslutats och vi tog första seriesegern sedan 2003 i Bauhausligan. Vi har gjort en mycket stark säsong och är obesegrade på hemmaplan, är väldigt nöjd med hur vi arbetar i föreningen just nu ända ifrån ungdom upp till Elit.

Det har nu gått drygt två veckor sedan sista seriematchen borta mot Västervik, och vi har nu valt att möta Rospiggarna i förstasemifinalen på bortaovalen i Hallstavik. Vi ska ha med oss att Rospiggarna gjort en mycket bra säsong och är framförallt starka på hemmabanan som är svår att köra om på, så vi måste se till att vara med från start där uppe.

Lagledningen har inte haft en lätt uppgift även om den är angenäm då alla som varit uttagna presterat bra när de fått chansen, man får mer titta på hur banan i Hallstavik passar förarna. Vi kommer därför säkerligen få se två olika uppställningar hemma och borta, jag känner ingen oro för detta, då lagledningen med Jerker, Jimmy och Stefan får alla och prestera oavsett. Målsättningen är klar nu går vi mot guld!

I allsvenskan med Team Rapid tog det stopp i semifinalen mot Indianerna, vi hade ett stort underläge att hämta hem efter hemmamatchen i Eskilstuna och vi nådde nästan hela vägen till final (det saknades två poäng), men vi kämpade väl och jag är väldigt nöjd med hur vi presterat i allsvenskan. Är även nöjd med hur Felix Andersson och Alex Edberg skött laget.

I Division 1 har vi ju haft som mål att forma våra unga killar och ge dem fler körtillfällen ser där att det ger resultat och den ligan är viktig för oss för att kunna utvecklas ytterligare, det finns inga genvägar i speedway utan man måste köra mycket för att kunna utvecklas, Henrik Karlsson har gjort ett mycket bra jobb som lagledare för dessa grabbar.

Ungdomsserien är i skrivandets stund inte avgjord och Smederna ligger på delad första plats med lika många poäng som indianerna, en match återstår och seger där och vi blir återigen svenska mästare.

I Par-RM blev Smederna silvermedaljörer, vi är mycket stolta över våra ungdomar och jag vill tacka alla inblandande i ungdomsgruppen med lagledarna Bosse Jansson och Morgan Jansson i spetsen. 

Vill även passa på att hylla alla i och runt föreningen ni gör ett otroligt bra jobb, med ni menar jag media, funktionärer, styrelse. sponsorer m.fl.
 
Hälsningar
Pierre Lund
Sportchef

Dela nyheten: