Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Smederna inleder i Målilla när det är dags för bortaturné

Featured Image

Efter en veckas uppehåll är Smederna tillbaka. Ett formstarkt lag åker till Målilla för ett möte med Dackarna.

En vinst med 45–44 hemma mot Rospiggarna följdes upp av en inställd bortamatch mot samma lag redan dagen efter. Det var så Smederna avslutade innan det blev dags för en veckas uppehåll på grund av Speedway of nations (SON, par-vm).

Nu börjar det dock närma sig ny vecka och två nya matcher. På onsdag är det dags för den uppskjutna matchen mot Rospiggarna, men innan dess bär det av till Målilla för ett möte med Dackarna under tisdagen. Senast Smederna mötte Dackarna, då på hemmaplan, blev det seger med 53–37. En god förutsättning när det kommer till den viktiga bonuspoängen.

Regerande mästarna Dackarna har haft en tuff inledning på säsongen, med flertalet skador och endast två segrar på nio matcher. Nu börjar dock förarna komma tillbaka. Hela fyra dackeförare körde SON-finalen under lördagen och alla med fina resultat. Av dessa kör Andzejs Lebedevs, Brady Kurtz och Rasmus Jensen alla på tisdag.

Kvällen innan SON kördes SON2, vilket är par-VM för juniorer. För Sverige körde Smedernas Philip Hellström Bängs, som stod för många fina heat och ledde Sverige till en fin silvermedalj. En tappad poäng mot kvällens gigant Keynan Rew och en hett omdebatterad uteslutning i ledning, var enda plumparna under en kväll med annars idel heatsegrar.

I tisdagens startsjua är föga förvånande Philip en av förarna. Med sig på reservplats får han andra halvan av Smedernas svenska superduo, Joel Andersson. Tillsammans tog de 12+1 poäng under Smedernas senaste match och var en starkt bidragande orsak till den vinsten.

Dessutom kommer Frederik Jakobsen och Vadim Tarasenko båda tillbaka in i starsjuan efter att fått vila senaste matchen. Frederik körde så sent som under söndagskvällen för sitt polska lag Ostrow, där han plockade 9+3 poäng på fem heat. Vadim plockade i sin senaste match 8+1 poäng på fem heat när hans Grudziadz besegrade Wroclaw.

I samma match och för samma lag körde även Michael Jepsen Jensen, som på lika många heat körde in 9+2 poäng. Även han kommer till start på tisdag. Det gör även Kim Nilsson och Patryk Wojdylo. Kim körde under söndagen för sitt Landshut Devils. Där blev det 12 poäng, vilket dock inte räckte till seger. Patryk Wojdylo körde senast förra helgen. Då blev det 5+2 på fyra heat, när Krosno slog Poznan med två poäng.

 

Eskilstuna Smederna
1. Michael Jepsen Jensen
2. Frederik Jakobsen
3. Kim Nilsson
4. Patryk Wojdylo
5. Vadim Tarasenko
6. Philip Hellström Bängs
7. Joel Andersson
Lagledare: Jerker Eriksson, Stefan Jarl, Felix Andersson
Dackarna
1. Brady Kurtz
2. Timo Lahti
3. Rasmus Jensen
4. David Bellego
5. Andzejs Lebedevs
6. Filip Hjelmland
7. Ryan Douglas
Lagledare: Mikael Teurnberg

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: