Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Sista hemmamatchen i grundserien: ”Vi går för tredjeplatsen”

Featured Image

På tisdag är det dags för årets sista hemmamatch i grundserien. Ett Smederna i form jagar tredjeplatsen mot Piraterna från Motala.

Det har snart gått en vecka sedan Smederna presterade årets skönaste förlust. Trots att laget gick för vinst, blev det bara några poängs underlag, vilket räckte för att säkra bonuspoängen. Nu är nästa mål i sikte.

– Vi går för tredjeplatsen så vi kan välja i kvarten, sa Smedernas lagledare Stefan Jarl efter matchen i Västervik.

Förutsättningarna för att nå tredjeplatsen är fortsatt goda. Med två matcher kvar av grundserien ligger Smederna på just tredje plats i tabellen, med samma poäng som Indianerna (15). Tre poäng efter befinner sig Piraterna (12) och ytterligare en poäng efter ligger Dackarna (11).

På tisdag är det ett av dessa hot mot tredjeplatsen som kommer på besök till Eskilstuna Motorstadion. Då är det Piraterna som gästar, ett lag som besegrade Smederna med 50–40 i våras. Veckan efter avslutas grundserien med ett möte i Kumla mot Indianerna. Där har Indianerna ett försprång på 43–47 i kampen om bonuspoängen.

Först väntar som sagt ett besök av Piraterna. Piraterna inledde säsongen starkt med tre vinster tidigt på säsongen, men har därefter haft det tuffare. Det har endast blivit två segrar på senaste åtta matcherna för Motala-laget, som är i behov av två poäng i tabellen för att helt säkra en slutspelsplats.

Smederna å sin sida har haft en motsatt säsong. Efter en tuff inledning på säsongen, med tre tidiga förluster, har man vunnit fem av sina åtta senaste matcher. Flera av Smedernas förare visar på god form. Bland annat körde Vadim Tarasenko och Michael Jepsen Jensen in elva respektive nio poäng för sitt polska lag Grudziadz under söndagen. Rohan Tungate, som är tillbaka i smedvästen efter en match vila, tog 13 poäng för Rybnik efter att ha avslutat matchen med fyra raka heatsegrar. Även lagkapten Kim Nilsson körde under söndagen för sitt Landshut, där det blev 7+1 på fyra heat efter en uteslutning i det första.

Smedernas svenska reservpar Philip Hellström Bängs och Joel Andersson körde inte några heat under helgen. I Philips fall var han uttagen i väst åtta för Bydgoszcz, men fick inte några heat. Båda har dock kört i allsvenskan. Där plockade Philip 12 poäng för Masarna i deras match mot Griparna och Joel körde in 9+3 för Solkatterna i deras storseger mot Valsarna.

 

Eskilstuna Smederna

1. Michael Jepsen Jensen
2. Rohan Tungate
3. Kim Nilsson
4. Patryk Wojdylo
5. Vadim Tarasenko
6. Joel Andersson
7. Philip Hellström Bängs

Piraterna

1. Przemyslaw Pawlicki
2. Norbert Krakowiak
3. Maciej Janowksi
4. Oskar Fajfer
5. Piotr Pawlicki
6. Jonathan Ejnermark
7. Mathias Thörnblom

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: