Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Gott slagläge när grundserien börjar närma sig slutet

Featured Image

Smederna har goda utsikter att få förlänga årets speedwaysäsong. Jakten på slutspelsplatsen fortsätter och det mot favorittippade, tillika serieledande, Västervik.

Tre omgångar återstår av grundserien i Bauhauslihan. Eskilstuna Smederna ligger för närvarande på en fjärdeplats i tabellen, med en poäng upp till Indianerna på tredje plats och fem poäng ner till Dackarna på femte. Ett missat slutspel ligger tio poäng bort, men med haken att sjundeplacerade Rospiggarna har två matcher mindre körda.

Efter att förra tisdagen ha mött andraplacerade Lejonen, väntar denna tisdagen ett möte mot tabellettan Västervik. Det är ett Västervik som var favorittippade inför säsongen och hittills hållit för trycket. En enda förlust har man åkt på under året. Den kom på Eskilstuna Motorstadion, när Smederna vann med 53-37.

Det är därför med ganska goda förutsättningar Smederna åker på sin näst sista bortamatch i grundserien. Kampen om den bonuspoäng leds med 16 poäng och matchen är på inget sätt avgjord på förhand.

I startsjuan sker ett par förändringar. Kim Nilsson är tillbaka efter sjukdom och går in på väst fyra. Kim gjorde comeback under söndag för sitt Landshut i den polska teredjeligan. Där visade han på din form och stod han för 10+3 poäng på fem heat.

Joel Andersson väntar tillökning i familjen och får därför vila denna matchen. Istället ersätter Patryk Wojdylo i väst sex. Patryk körde senast lördagens match för Kings Lynn i Brittiska Premiereship. Den matchen körde han in 8+2 poäng på fem heat.

𝐒𝐦𝐞𝐝𝐞𝐫𝐧𝐚 𝐨𝐜𝐡 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐫𝐚𝐟𝐢𝐤 𝐚𝐫𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫𝐚𝐫 𝐛𝐮𝐬𝐬𝐫𝐞𝐬𝐚 𝐭𝐢𝐥𝐥 𝐕𝐚̈𝐬𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐤, 𝐛𝐨𝐤𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐬 𝐡𝐚̈𝐫!

 

Eskilstuna Smederna

1. Rohan Tungate
2. Michael Jepsen Jensen
3. Frederik Jakobsen
4. Kim Nilsson
5. Vadim Tarasenko
6. Patryk Wojdylo
7. Philip Hellström Bängs

Västervik

1. Robert Lambert
2. Mads Hansen
3. Jacob Thorssell
4. Luke Becker
5. Max Fricke
6. Anton Karlsson
7. Bartosz Smektala

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: