Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Fyran mot tvåan när Smederna jagar fortsatt segersvit

Featured Image

Efter två raka bortamatcher, är det dags för första hemmamatchen på tre veckor. Ett gäng formstarka smeder ska ta sig an gästande lejon.

Det är serietvåan Lejonen som kommer besök till Eskilstuna Motorstadion på tisdag. Det blir ett tufft möte, där Lejonen mönstrar bland annat flerfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik och fjolårssmeden Kacper Woryna.

Smederna har dock visat fin form, särskillt på hemmaplan. Efter en inledande förlust mot Indianerna, har man vunnit samtliga hemmamatcher. Bland annat mot serieledarna Västervik, vilket i sin tur är det enda laget som lyckats besegra Lejonen i år.

I Smedernas trupp sker ett par förändringar. Michael Jepsen Jensen körde matchen i tisdags mot Målilla, men fick lov att åka hem direkt efter matchen. Därför missade han onsdagens seger i Hallstavik. Till hemmamatchen mot Lejonen är han återigen med i truppen.

Sedan förra tisdagen har Michael hunnit köra en match i den polska högstaligan, med 10 poäng på fem heat som resultat. I samma match körde Smedernas Vadim Tarasenko in 12 poäng på lika många heat.

Även Rohan Tungate är tillbaka i laget, medan Patryk Wojdylo får vila. Rohan avslutade den gångna veckan med 9 poäng på fem heat för sitt polska lag Rybnik. Innan dess körde han in 12+1 på lika många heat för Oxford i Brittiska Premiereship.

Kim Nilsson gjorde två bra matcher för Smederna förra veckan, trots sjukdom. I onsdags körde han så bra att endast Artem Laguta lyckades ta en poäng från honom i ett av deras två möten. Sedan dess har lagkaptenen varit hemma och försökt återhämta sig. Därför är det ännu oklart om han kommer till start på tisdag. Därför finns Maksym Drabik med i preliminära laguppställning för att ha möjligheten att köra Riders Replacement. Beslut om Kim kör eller inte tas på matchdagen.

 

Eskilstuna Smederna

1.  Michael Jepsen Jensen
2. Rohan Tungate
3. Kim Nilsson
4. Frederik Jakobsen
5. Vadim Tarasenko
6. Joel Andersson
7. Philip Hellström Bängs
Lagledare: Jerker Eriksson, Stefan Jarl, Felix Andersson

Lejonen

1. Dominik Kubera
2. Mateusz Cierniak
3. Oliver Berntzon
4. Kacper Woryna
5. Bartosz Zmarzlik
6. Sammy Van Dyck
7. Casper Henriksson
Lagledare: Anders Fröjd, Mikael Holmstrand

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: