Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dags för slutspel: ”Måste prestera på högsta nivå”

Featured Image

Efter en lång säsong är det dags för slutspel. På tisdag inleder Smederna jakten på guldet med en hemmamatch mot regerande mästarna Dackarna.

Grundserien är avslutad och efter några spännande sista veckor slutade Smederna till slut på femte plats i tabellen. Efter att tredjeplacerade Indianerna valt Piraterna som motstånd i kvartsfinalen, fick Smederna Målilla-laget Dackarna till motstånd.

Smederna avslutade grundserien med en förlust mot just Indianerna i Kumla. Nu vänder man hem till Eskilstuna där Smedernas resa i slutspelet startar.

– Det är klart att man helst att klivit in i slutspelet med en seger i ryggen men känslan är ändå god, säger Smedernas lagledare Felix Andersson under söndagen.

– Nu lägger vi grundserien bakom oss och fokuserar på nästa del. Vi har fått ihop en stark grupp i år som jobbar för varandra.

Vad kommer krävas för att nå långt i slutspelet?

– Alla i laget, förare och ledare, måste prestera på högsta nivå. Vi har inte råd med att någon faller igenom. Starkt 1–7 kommer vara nyckeln.

Smedernas laguttagningar har på slutet varit omtalade. Bland annat har Maksym Drabik ställts över ett flertal gånger, vilket väckt såväl frågor som irritation bland fansen. Inte heller denna gång kommer polacken till start. Det gör inte heller Smedernas andre polack Patryk Wojdylo.

– Vi funderade ett par extra varv kring några positioner men landade i de sju som står på startlinjen på tisdag är de bästa vi kan välja givet den form som finns på gubbarna och de förutsättningar vi behöver ta hänsyn till, kommenterar Felix den uttagning man valt att göra.

Slutspelet i Bauhausligan är inte bara annorlunda jämfört med grundserien, utan även jämfört med många andra sporter. Istället för att räkna vunna matcher, slår man ihop poängen från de två matcher lagen kör mot varandra. Något förenklat skulle man helt enkelt kunna säga att första laget till 91 poäng vinner. Därmed är det inte vinsten i sig som är viktig på tisdagen, utan hur många poäng man får med sig till returen i Målilla. Men vad krävs för resultat i Eskilstuna för att Felix ska tycka att det känns bra när han om ytterligare en vecka sätter sig i bilen för att åka till Målilla?

– Vi vill vinna matchen såklart. Dock vet vi att detta avgörs över 30 heat så det är bara halvtid efter matchen på tisdag, avslutar Felix Andersson.

 

Eskilstuna Smederna

1. Frederik Jakobsen
2. Rohan Tungate
3. Michael Jepsen Jensen
4. Kim Nilsson
5. Vadim Tarasenko
6. Philip Hellström Bängs
7. Joel Andersson

Dackarna

1. Brady Kurtz
2. Timo Lahti
3. Rasmus Jensen
4. Daniel Bewley
5. Andzejs Lebedevs
6. Tomas Jonasson
7. Ryan Douglas

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: