Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Åtta poängs ledning när Smederna jagar semifinal: ”Vi har alla chanser i världen”

Featured Image

Efter segern i den första kvartsfinalen åker Smederna till Målilla med åtta poängs ledning. Där är det vinna eller försvinna som gäller för Smedernas formstarka förare.

Det har gått snart en vecka sedan den första slutspelsmatchen mellan Smederna och Dackarna. Smederna inledde på hemmaplan och efter en jämn match full av spänning, tog hemmalaget till slut greppet om matchen efter den långa sladdpausen. Efter att Dackarna putsade till siffrorna i sista heatet, slutade matchen till slut 49–41 till Smederna.

– Vi har alla chanser i världen (att nå semifinal), det visar vi ju idag, sa Smedernas Joel Andersson efter den matchen.

– De var bättre med i början av matchen än vi var, men vi lyckades vända det efter paus. Vi kom igen och drog ifrån. Det är ett styrkebesked från oss, för det har varit lite av vårt problem i år, att vi tappar efter paus. Men idag vände vi på det och var bäst efter paus istället. Så jag blev glatt överraskad och fick mycket mer hopp att vi ska nå semifinal.

Nu är det dags för Smederna att styra skutan ner till Småland och Målilla för ett returmöte. Där är förutsättningarna solklara: Smederna behöver 42 poäng. Når Smederna dessa 42 poäng blir det semifinal mot antingen Lejonen eller Västervik. Får man ihop 41 poäng blir det omkörningsheat mot ett hemmastarkt Dackarna om semifinalplatsen. Får Smederna bara ihop 40 poäng är säsongen slut för i år.

Smederna kommer till Målilla med samma förare som förra veckan. Det är ett gäng förare som verkligen har ångan uppe. Fem av förarna körde i Polen under helgen, där Vadim Tarasenko blev poängstarkast med 11+2 poäng på sex heat för sitt Grudziadz i polska högstaligans fredagsmatch. Hans lagkamrat i såväl Sverige som Polen, Michael Jepsen Jensen, var inte långt efter med 9+1 på fem heat.

Under söndagen var det istället den polska andraligan som körde. Där körde Rohan Tungate in 7+3 på fem heat när hans Rybnik besegrade Krosno. Frederik Jakobsen körde in 6 poäng på fyra heat för Ostrow, som även de vann sin match, i deras fall mot Lodz.

Lika bra gick det dock inte för Philip Hellström Bängs Bydgoszcz, som visserligen vann matchen, men förlorade dubbelmötet mot Poznan med två poäng. För Philips del blev det ett efterlängtat första heat i Bydgoszcz färger. Han blev inkastad i ett tufft elfte heat istället för Kai Huckenbeck, där han tyvärr inte fick med sig någon poäng.

Joel Andersson och Kim Nilsson då? Joel har fått lite vila, då hans allsvenska lag Solkatterna redan hade kört klart i grundserien. Kims lag Griparna körde i torsdags. Där blev det full poäng i form av fem raka heatsegrar. Även Philip körde i allsvenskan samma dag, när Masarna gjorde sin sista match för säsongen. Där blev det till slut 15 poäng på sex heat.

 

Eskilstuna Smederna

1. Kim Nilsson
2. Frederik Jakobsen
3. Rohan Tungate
4. Michael Jepsen Jensen
5. Vadim Tarasenko
6. Philip Hellström Bängs
7. Joel Andersson

 

Dackarna

1. Brady Kurtz
2. Timo Lahti
3. Rasmus Jensen
4. Daniel Bewley
5. Andzejs Lebedevs
6. Ryan Douglas
7. Tomas Jonasson

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: