Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Viktig match mot serieledarna väntar: ”Båda lagen är hungriga”

Featured Image

På tisdag bär det iväg till Småland för Smederna, där årets sista bortamatch i grundserien ska köras. Där väntar ett möte mot Bauhausligans formstarka serieledare Västervik.

Det har varit en lång väntan för Smederna när det äntligen är dags för match på tisdag. Ett långt uppehåll, en inställd hemmamatch mot Indianerna och Speedway World Cup har tillsammans gett ett uppehåll på nästan sex veckor för Eskilstunalaget. På tisdag är det dock dags för match, denna gång mot Västervik – i Västervik.

Smederna ligger för tillfället sist i Bauhausligan. En tuff start på säsongen och en mängd stolpe ut har förföljt Smederna under hela säsongen. Detta är grunden till att tisdagens match blir ett möte mellan toppen och botten, när Smederna ska försöka slå serieledarna i sin första match sedan mötet mot Piraterna 21:a juni.

Västervik är å sin sida stekheta. Efter en förlust mot just Piraterna den 13:e juni, har man fyra raka segrar. Med två matcher kvar att köra är semifinalplatsen redan säkrad och grundseriesegern är i deras egna händer. Enda utmanaren är Dackarna, som har lika många poäng, men en mer match körd.

{!B}

Smederna har senaste åren blivit kända för sin lagsammanhållning. Förarna har kört för varandra och hjälpts åt i depån. Att Smedernas uppehåll ska ha påverkat lagkänslan negativt är ingenting Felix Andersson, lagledare i Smederna, tror.

– Klart det inte är optimalt att vi har haft ett så långt uppehåll mellan matcherna. Dock sågs vi ju för två veckor sedan även om det inte blev någon körning. Alla är professionella och vi har byggt upp en bra lagkänsla tidigare under säsongen, säger Felix.

Själv har Felix hållit igång. Bland annat syntes han i Örnarnas depå så sent som den här veckan.

– Jag har hand om den sportsliga biten i vårt samarbete med Örnarna, men lämnar över lagledarrollen till Örnarnas Johannes Wahlberg och finns med som stöd vid behov. Jag fick ta laget själv när Johannes var upptagen i en tuff bortamatch i Norrköping men det var kul att hålla igång lite, förklarar Felix.

Tisdagens match är en viktig match för Smederna, som kommer på segerjakt i Småland. Vilket lag som är hungrigast vill dock inte Felix ge svar på.

– Jag tror båda lagen är hungriga. Västervik vill såklart behålla sin form och ånga på i toppen på samma sätt som vi gjorde i fjol. Vi ska göra allt vi kan för att ge dom en rejäl match och åka hem med en seger!

Vad tror du om Smedernas chanser att göra en upprepning av 2017?

– Vi jobbar stenhårt både på banan och bakom kulisserna för att vi ska nå slutspel och väl där kan allt hända…

Eskilstuna Smederna

 1. Robert Lambert

 2. Philip Hellström Bängs

 3. Jaimon Lidsey

 4. Maksym Drabik

 5. Kacper Woryna

 6. Michael Jepsen Jensen

 7. Joel Andersson

Västervik

 1. Tai Woffinden

 2. Mads Hansen

 3. Fredrik Lindgren

 4. Gleb Chugunov

 5. Mikkel Michelsen

 6. Anton Karlsson

 7. Jacob Thorssell

{!A}

Dela nyheten: