Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Vi är svenska mästare igen: ”En lättnad”

Featured Image

Efter att ha tagit ett silver säsongen 2021 är vi återigen svenska mästare. Smederna vinner finalen mot Lejonen med totalt 95– 84.

Smederna kom till Gislaved med ett fempoängs överläge, det var mycket snack i speedwaysverige huruvida det skulle räcka eller inte. När tävlingen kom igång visade Smederna att det skulle räcka alldeles utmärkt.

Eskilstunalaget fick en bra start på matchen, efter sex heat hade man redan skaffat sig en ledning med 24–12. Efter elva heat var guldet helt säkrat.

Jimmy Jansson sätter ord på sina känslor efter tävlingen.

– Jag känner en lättnad, det är självklart roligt, men framförallt så är det en stor lättnad. Vi kände på vägen ner att vi tar det här, men det ska ju göras på banan också. Vi startar tävlingen riktigt bra och gör en väldigt bra insats, säger Jimmy Jansson.

Smedernas trupp inför säsongen var bra, men frågan är om inte Lejonens var vassare på pappret. Jag är nyfiken på vad Jimmy, Jerker och Jarlen har gjort för att få laget att prestera så bra i varje match.

– Vi har en förlust med två poäng borta mot Västervik, då saknade vi flera viktiga förare. Jag tror att det är den mentala inställningen hos gubbarna som gör mycket. Vi vill det här mer än många andra, vi vill det här varje match och gör inget speciellt inför slutspelet. Det är ett koncept som funkar för oss.

Hur firar ni det här?

– Det blir firande på torget för fjärde året, efter torget kan det bli en liten pubrunda
kanske, avslutar en nöjd Jimmy Jansson.

Några meter därifrån hittar vi en minst lika nöjd Joel Andersson. Han har äntligen fått ta sitt första SM-guld.

– Det känns fantastiskt skönt, jag har kämpat för det här länge. Äntligen lyckas vi lösa det, säger Joel Andersson.

– Det känns som att vi pallar pressen bättre än dem, vi ville såklart ha med oss mer än poängs försprång förra veckan. Man var lite nervös när man kom hit idag, för vi vet hur bra de är hemma. Vi lyckades lösa det väldigt bra.

Robert Lambert är även han nöjd med att klubben tagit SM-guld.

– Vi drog ifrån tidigt i tävlingen, därefter tappade vi lite. Det spelar ingen roll just nu, det enda som betyder någonting är att vi är svenska mästare. Jag är väldigt glad över att få göra det med killarna i laget. Vi har en fantastisk sammanhållning, säger Robert Lambert.

Matchfakta

Lejonen – 42 (84)
1. Oliver Berntzon – 10+1 (0,1,2,1,3,3)
2. Dominik Kubera – 14 (3,2,2,3,1,3)
3. Bartosz Zmarzlik – 12+1 (2,1,2
,3,3,1)
4. Mathias Thörnblom – 0 (0,0,N,N)
5. Patryk Dudek – 2 (0,1,N,1)
6. Benjamin Basso – 1 (0,1,0)
7. Casper Henriksson – 3+1 (2,1*,0,0)

Eskilstuna Smederna – 48 (95)
1. Daniel Bewley – 11+1 (1,3,3,2,0,2)
2. Kacper Woryna – 9+2 (2,3,2
,2,0)
3. Michael Jepsen Jensen – 4 (1,0,1,N,2)
4. Robert Lambert – 12 (3,3,3,3,0,0)
5. Pontus Aspgren – R/R
6. Joel Andersson – 3+1 (1,0,1,1)
7. Grzegorz Zengota – 9+1 (3,2
,0,2,2)

Resultat taget från Speedway det är grejer det.

Dela nyheten: