Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Vi är klara för final!

Featured Image

Det var upplagt för en rysare i Eskilstuna under onsdagskvällen. Smederna hade ett underläge med två poäng från den första semifinalen igår.

Det var feststämning på Gröndal Motorstadion. Publiken var tillbaka, ansiktsmålning för barn och hela innerplanen var fylld med pyroteknik.

Eskilstuna Smederna fortsatte på samma spår som de avslutade gårdagskvällen. Kacper Woryna och Michael Jepsen Jensen inledde med en 5-1 och festen var igång. Publiken jublade för fulla muggar.

I det sjätte heatet så kunde Woryna sätta ett nytt banrekord på 57,3.

Men någon lätt resta för Smederna skulle det inte bli. Rospiggarna kämpade på bra, och när Pontus Aspgren blev nerkörd av Kai Huckenbeck i det sjunde heatet och utgick skadad så blev det ännu tajtare i matchen. Men Smederna lyckades ändå behålla ledningen.I det tolfte heatet så hände det en ovanlig sak. Joel Klings motor rasade vid starten så han backade tillbaka, iochmed det blev han utesluten pga två minuters regeln. Samtidigt så körde Johannes Stark in i tejpen och blev då utesluten för TT. Då blev det inga smedförare alls i omstarten och det var endast Rospiggarna på banan, heatet slutade då 0-5.

I första nomineringsheatet så toppade Rospiggarna och lyckades ta en ny 5-1. Smederna skulle då endast behöva ta 5 pinnar till för att ta sig till final. När Gleb Chugonuv kunde gå ut och vinna i det fjortonde heatet så var det klart och festen fullkomligt urartade på arenan.

Slutresultatet ställdes till 48-41 (92-87)

Eskilstuna Smederna

  1. Michael Jepsen Jensen 7p
  2. Kacper Woryna 11p
  3. Gleb Chugunov 9p
  4. Andzejs Lebedevs 11p
  5. Pontus Aspgren 5p
  6. Johannes Stark 3p
  7. Joel Kling 2p

Nästa vecka så kör vi SM-final mot Dackarna och har valt att börja borta på tisdag, dvs kör vi returmötet nästa onsdag 6/10

Dela nyheten: