Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Västervik avgjorde i sista heatet: ”Ger inga poäng i tabellen”

Featured Image

Publiken på Eskilstuna Motorstadion bjöds under tisdagskvällen på en nästintill perfekt tillställning. Ett strålande väder och en otroligt jämn match höll nerverna på topp i samtliga 15 heat.

När fjolårets svenska mästare Smederna mötte årets storfavorit Västervik blev poängskillnaden inte större än fyra poäng förrän i sista heatet. Trots ett skadedrabbat lag höll smedförarna flaggan högt. Smederna tog bland annat matchens första femetta i heat fem genom Robert Lambert och Joel Andersson.

I heat tio nådde dramatiken sin topp. Smedernas unge talang Philip Hellström Bängs hade en hård fight mot Västerviks VM-förare Fredrik Lindgren och visade att han vill vara med i kampen om titeln ”Sveriges bästa förare”. Efter videogranskning kom till slut beskedet Eskilstunalaget inte ville höra. Fredrik Lindgren tilldelades heatsegern och Västervik tog ledningen i matchen.

Ledningen blev inte långvarig. Redan i heatet efter kontrade firma Drabik och Wojdylo med 4–2, vilket innebar att ställningen återigen var lika. Någonting som stod sig ända till kvällens näst sista heat.

Efter att Västervik tog starten i heat 14 såg hoppet ut att vara över, men det ville inte Smedernas Jaimon Lidsey gå med på. Han körde om Västerviks Jacob Thorssell i sista kurvan och såg därmed till att ställningen inför sista heatet var 41–43. Tyvärr räckte det inte till. I sista heatet tog Västervik sin första och enda femetta för kvällen. Därmed fastställdes resultatet till 42–48.

{!A}

– Förlust, konstaterar lagledare Jerker Eriksson efter kvällens match.

Sex poängs förlust, trots bara sex förare mot favorittippade Västervik. Är inte det rätt bra?

– Så är det. Det fanns väl positiva saker idag, absolut. Vi gjorde en rätt bra match. Men som sagt, vi förlorade och det ger inga poäng i tabellen. Det är klart det finns både ljusglimtar och förbättringspotential. Jag tycker att vi funkar bra i laget och det är en bra stämning. Vi försöker hjälpa varandra så mycket vi bara kan, fortsätter Jerker.

Smedernas svenska förare gjorde en bra match, men lagledaren ser förbättringspotential.

– Dom gör bra grejer, men dom hade kunnat få med sig mer poäng. Det kommer. Jag tror det här blir en bra kick i rätt riktning, säger Jerker om smedernas svenska reservpar.

Smedernas nyförvärv Maksym Drabik gjorde ikväll debut i laget. Med sina 11 poäng på sex heat blev han en av lagets bästa poängplockare. Jerker är nöjd med den polske stjärnans debut.

– Jag är jättepositivt överraskad. Han kommer hit med en jättepositiv inställning och försöker verkligen hjälpa laget att vinna matchen. Det här ska vi bygga vidare på, avslutar Jerker Eriksson.

Tre av Smedernas förare slutade kvällen på 11 poäng (inklusive bonus). Dessa var nämnde Drabik, tillsammans med Jaimon Lidsey och Robert Lambert. Lambert var enda föraren som inte fick ersätta skadade Kacper Woryna och hade tudelade känslor efter matchen.

– Det gick väl bra, men jag är inte nöjd med prestationen. Vi förlorade och det var inte vad vi ville göra i första hemmamatchen. Vi förlorade matchen på dom sista tre heaten. Men Västervik är ett starkt lag, så vi ska inte skämmas över det här resultatet, säger Robert Lambert.

Nästa vecka väntar ett riktigt derby. Då åker Smederna till Kumla för ett möte mot Indianerna, som under kvällen bortaslog Dackarna med 39–51.

Eskilstuna Smederna

 1. Kacper Woryna R/R
 2. Robert Lambert, 9+2 poäng
 3. Jaimon Lidsey, 10+1 poäng
 4. Patryk Wojdylo, 4 poäng
 5. Maksym Drabik, 11 poäng
 6. Philip Hellström Bängs, 5+1 poäng
 7. Joel Andersson, 3+2 poäng

Västervik

 1. Tai Woffinden, 14 poäng
 2. Gleb Chugunov, 1 poäng
 3. Bartosz Smektala, 10 poäng
 4. Mads Hansen, 2+1 poäng
 5. Fredrik Lindgren, 14+1 poäng
 6. Anton Karlsson, 1 poäng
 7. Jacob Thorssell, 6 poäng
Dela nyheten: