Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Urstark laginsats bäddade för seger

Featured Image

Det var derbydags mot Indianerna denna varma tisdagskväll. Inför matchen så var Eskilstuna Smederna obesegrade och efter en stark laginsats så fortsätter Eskilstunalaget vara det efter sjätte omgången.

Det var en tämligen jämn tillställning i början av matchen. Indianerna hängde med i matchen bra. Men lyckades aldrig riktit få grepp om Eskilstuna Smederna som redan i det andra heatet kunde köra in kvällens första femetta genom Chugonov och Lebedevs.

Det fortsätte dock vara jämt och inför det sjätte heatet stod det 12-12, där gick giganten Pontus Aspgren ut och plockade en säkert heatseger och Johannes Stark tog en urstark en poängare.

Nyss nämde Stark hade en varning för dålig startdiciplin sen tidigare under kvällen och när domaren inte riktigt var nöjd med hans start i det trettonde heatet så blev han utesluten och Jepsen Jensen fick åka ensam och flög fram och ordnade en heatseger. När Chugonov och Lebedevs kunde ta sin tredje (!) femetta i det fjortonde heatet så var segern ett faktum.

” – Skitglad på ren svenska” svarade Stefan Jarl på frågan hur glad han var efter matchen. ”Det här är våran bästa match hittils den här säsongen, vi tar många smarta beslut på banan idag, ses imorgon”

Slutresultatet ställs till 39-51

Eskilstuna Smederna
1. Michael Jepsen Jensen 6+2p
2. Grigorij Laguta 13p
3. Gleb Chugunov 11+1p
4. Andzejs Lebedevs 9+3p
5. Pontus Aspgren 11p
6. Johannes Stark 1p
7. Max Belsing 0p

Nästa match är redan imorgon, du köper dina biljetter här

Dela nyheten: