Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tuff avslutning i Kumla: ”Alla får rannsaka sig själva”

Featured Image

Smederna kom till Kumla i hopp om säsongens första seger. Istället väntade den första förlusten i Kumla sedan 2016.

En timme efter utsatt tid startade matchen mellan Indianerna och Smederna i Kumla. Regnet hade envist fallit över banan och strax innan 19.00 kunde banpersonalen börja preparera banan för speedway. Efter att ha borstat banan ren från vatten och därefter haft på nytt material, var banan i Kumla återigen redo för race.

Efter ett inledande oavgjort heat visade Smederna att man inte tänker sitta och vänta på en seger. Redan i heat två körde svenskarna Joel Andersson och Philip Hellström Bängs till sig en femetta. Kacper Woryna och Jonas Jeppesen ville inte vara sämre, utan följde upp med ytterligare en femetta, vilket innebar en ledning på 13–5 efter tre körda heat.

Efter ett par oavgjorda heat började Indianerna knapra sig ikapp, medan Smederna kämpade för att behålla sin ledning. Tre fyrtvåor från Indianernas sida möttes upp med en från Smedernas sida, vilket innebar att Indianerna kom allt närmare. Efter heat 10 var Smedernas ledning nere på 32-28. Ytterligare ett heat senare var ställningen lika. I heat 12 lyckades Smedernas Robert Lambert stoppa ytterligare en femetta i baken. Efter att ha kört upp sig från sist till först slutade heatet 3-3. Tyvärr ville inte Indianernas Szymon Wozniak vara sämre, utan i heatet efter körde han om två smedförare i sista kurvan. Helt plötsligt hade Indianerna vänt, och ledde med 41-37 inför nomineringsheaten.

I det näst sista heatet blev ställningen lika, vilket innebar kniven mot strupen för smedförarna. Tyvärr var femettan inte Smedernas, utan Indianernas. Hemmalaget från Kumla tog efter en jämn match till slut segern med 49-41.

– Starten av matchen kändes bra, slutet på matchen kändes inte bra, konstaterar lagledare Jerker Eriksson efter matchen.

{!A}

Efter förra veckans match mot Västervik önskade Jerker mer från Smedernas svenska reservpar. Idag har de levererat bättre. Istället är det övriga förare som inte riktigt når fram.

– Reserverna tycker jag gör sitt jobb. Vi vinner den matchen med 9-1. Men vi räcker inte riktigt till, dom är bättre än oss på ett till fem, kommenterar Jerker förarnas prestationer.

Blir det några förändringar till nästa vecka? Hur ska den här negativa trenden kunna vändas?

– Vi får göra det tillsammans. Det är vårt jobb, inklusive alla förarna, att vi tar mer poäng. Alla får rannsaka sig själva, inklusive ledare och förare. Men vi möter ett bra lag, helt klart.

{!B}

Smedernas senaste nyförvärv, presenterad så sent som under måndagen, gjorde en ojämn första match för sin nya klubb. Efter en inledande femetta tillsammans med Kacper Woryna och en tvåpoängare i sitt nästkommande heat, avslutade dansken med två nollor.

– Jag kommer hit för att vinna, jag kommer hit för att ta så mycket poäng som möjligt. Min egna prestation var inte tillräckligt bra. Jag inledde bra, men tappade det. Det var frustrerande att jag inte fick det att fungera. Jag körde helt enkelt inte tillräckligt bra idag, säger Jonas Jeppesen efter matchen.

Detsamma gäller Smederna som lag. Laget inledde bra, men tappade det, konstaterar Jeppesen. Han upplevde att Indianerna var snabbare än smedförarna från start, samtidigt som den förare vars starter han främst sågade var sina egna.

– Jag har alltid haft problem med det på den här banan, att ta mig iväg från start. Det här har alltid varit en konstig bana för mig att starta på, men jag fick iallafall mer erfarenhet, var en av Jeppesens mildare kommentarer om sin egen körning.

Hur känner du dig i din nya klubb?

– Det känns bra. Jag känner nästan alla förarna och har kört i samma lag som flera av dom tidigare. Men som alla vet är jag den nya killen nu, så jag behöver lära lagledningen mer.

Nästa vecka väntar ett möte mot serieledande Piraterna. Jeppesen hoppas bli uttagen i startsjuan för att få köra på en bana han inte har särskilt mycket erfarenhet av.

– Jag har bara varit där en, eller två, gånger i min karriär. Det är spännande. Jag plockade mycket poäng när jag var där sist. Jag behöver bara starta bättre och vilja mer än jag ville idag, avslutar Jonas Jeppesen.

Eskilstuna Smederna
1. Robert Lambert, 10+1 poäng (3,2,1,3,1)
2. Jaimon Lidsey, 6 poäng (0,0,3,1,2)
3. Kacper Woryna, 5 poäng (3,2,S,0,0)
4. Jonas Jeppesen, 4+1 poäng (2
,2,0,0)
5. Maksym Drabik, 7+1 poäng (2,2,1,1,1)
6. Philip Hellström Bängs, 5+2 poäng (2
,1,2)
7. Joel Andersson, 4+1 poäng (3,1
,0)

Kumla Indianerna
1. Szymon Wozniak, 8+1 poäng (2,1,3,2,S)
2. Krzysztof Buczkowski, 10+3 poäng (1
,3,3,1,2)
3. Max Fricke, 11 poäng (0,3,3,2,3)
4. Rohan Tungate, 5+1 poäng (1,1,1,2*)
5. Jason Doyle, 14 poäng (3,2,3,3,3)
6. Jonatan Grahn, 1 poäng (1,0,0)
7. Gustav Grahn, 0 poäng (0,0,S)

Dela nyheten: