Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Trio klar för Eskilstuna Smederna

Featured Image

Alla tre var klara för klubben redan till 2020 men av givna anledningar blev det ingen styrning. Nu är det klart att Aleksandr Loktaev, Daniel Kaczmarek och Johannes Stark finns i Smederna 2021.

Aleksandr Loktaev har en riktigt fin säsong bakom sig med GP Challenge som den stora höjdpunkten. Han blev fyra i tävlingen efter en strulig sista omgång. Detta gör att han nu nominerats till första reserv till GP-serien 2021. I polska eWinner liga 1 kör han för Lodz. Där slutade han på en åttondeplats i snittligan med 2,111.

”- En förare som har en väldigt hög högsta nivå, det visade han bland annat i GP kvalet där han efter 4 omgångar stod på 12p för att sen åka omkull i sitt sista heat och ej kvalificera sig för GP serien 2021. Vi tror att Loket kommer leverera på en bra nivå för oss och hjälpa oss ta guldet.” säger Smedernas sportchef Jimmy Jansson

Daniel Kaczmarek med snitt på 0,500 gör att han tar en ”fri plats” i truppen då det inte finns några begränsningar på antalet förare i en trupp med det snittet. Daniel är en ung och lovande polack med stor utvecklingspotential. Han blev polsk juniormästare 2018, vilket säger rätt mycket om Daniels kapacitet.

”- Daniel är en förare som inte slagit ut som senior ännu, kapaciteten finns där och han satsar hårt för att ta en plats i laget.” fortsätter Jansson.

Johannes Stark har funnits i klubben länge (körde ungdom med Smederna) och fortsätter att göra det 2021. Den här säsongen körde han en match för Masarna och har annars hållit hus i Smedernas division 1-lag där han visade en fin formkurva under den senare delen av säsongen. Med det färskt i minnet kan Johannes ta ytligare kliv under 2021.

”- En egen produkt som under hösten 2020 visade att han kan åka fort när det stämmer. Johannes kommer kriga för plats 6 i laget.”

Johannes låter sig hälsa, ” – Jag är glad att skriva 1 år till för Eskilstuna Smederna och jag kommer att vara helt redo 2021.”

Lagbygget, Eskilstuna Smederna 2021:

Gleb Chugunov 1,817

Pontus Aspgren 1,439

Aleksandr Loktaev 1,000

Joel Kling 0,750

Daniel Kaczmarek 0,500

Johannes Stark 0,500

Wille Bäckström 0,500

Dela nyheten: