Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tajt speedway i Västervik

Featured Image

Det var en riktigt fin och välpreppad bana som Västerviks funktionärer hade fått till på tisdagskvällen. Det visade sig att det skulle bjudas på riktigt fin speedway, som skulle avgöras i sista(!) heatet.

Inför kvällens tävling så ville lagledare Alexander Edberg se mera ”go” i laget och att man skulle kriga i alla fyra varven. Smedlaget hade tagit lagledaren på ord och bjöd på riktigt fin speedway.

I andra halvan av kvällens match så körde Eskilstuna Smederna som ett helt annat lag än vad vi tidigare har fått sett i denna trelagscup.

En som verkligen glänste och visade en fart som vi inte sett innan var Johannes Stark, som i det nittonde heatet svarade för en mäktig insats när han får sista plats lyckades vända och ta sig om hela fältet för att vinna heatet.

I heatet efter så gick duon Henderson/Broberg ut och körde in en ”femetta” så gick Smederna upp i ledning inför det sista heatet. Där tog Lejonen/Västerviks gästförare Peter Ljung en tre poängare som räckte för att gå om och vinna tävlingen med en ynka poäng.

”- De var kul att se att vi gjorde bättre ifrån oss än senast och nu slogs vi ju om att vinna” säger en nöjd Alex Edberg till Eskilstuna-Kuriren efter matchen.

Kvällens resultat
Västervik/Lejonen (44):
Peter Ljung 10+1, Noel Wahlqvist 8+2, Mathias Thörnblom 8+1, Anton Karlsson 7+1, Linus Eklöf 7, Casper Henriksson 4+1, Philip Olofsson 0.

Eskilstuna Smederna (43):
Pontus Aspgren 12, Daniel Henderson 9, Victor Palovaara 7+2, Johannes Stark 6+1, Rasmus Broberg 4+1, Joel Kling 4, Max Belsing 1+1

Kumla Indianerna (39):
Joel Andersson 12, Ludvig Lindgren 12, Christoffer Selvin 7+1, Ludvig Selvin 4+1, Gustav Grahn 2+2, Jonatan Grahn 2.

Tabellen inför sista deltävlingen
Västervik/Lejonen 6 poäng, Eskilstuna Smederna 3 poäng, Kumla Indianerna 0.

Det betyder att Västervik/Lejonen vinner Garageportexperten Cup, före Eskilstuna Smederna och Kumla Indianerna. Den avslutande tävlingen i årets upplaga av Garageportexperten Cup körs i Kumla om en vecka med start 19.00. Tävlingen kan ses live på Sportkanalen eller cmore.se.

Dela nyheten: