Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tajt och tufft i Roslagen

Featured Image

Bortamatch i Hallstavik brukar alltid vara svårt. Det visade sig att det skulle vara det den här torsdagskvällen också.

Det var en tajt och jämn inledning på kvällens match i Roslagen. De fem första heaten slutade oavgjort och banan erbjöd endast följa John speedway.

I det sjätte heatet kunde Rospiggarna få ett övertag genom en femetta som Eskilstuna Smederna svarade upp med en fyrtvåa efter att Kacper Woryna flög fram.

Rospiggarna kunde på nytt ryka åt sig en ledning genom en ny femetta inför paus efter att Pontus Aspgren inte fått något fäste alls i startspår tre som var det sämsta hela kvällen. Ställningen i paus var 30-24.

I paus så var alla överens i depån, det är start och första böj.

”- Nu ligger vi under så det känns ju tråkigt att säga så, men man kan skriva protokollet redan efter första kurvan” säger Jimmy Jansson i paus. Han får medhåll av bland annat Peter Nahlin och Johannes Stark

Direkt efter paus i heat 10 fick Gleb Chugunov problem med cykeln i utgången av första kurvan och Kim Nilsson körde rakt i i honom och for ut på innerplanen. Det gick bra med Nilsson och Gleb blev utesluten. Kacper Woryna lyckades ta omstarten och höll ställningen till sex poängs överläge till Rospiggarna.

I det tolfte heatet så kunde Andzejs Lebedevs och Michael Jepsen Jensen ta en femetta åt Smederna och tjatade till siffrorna inför nomineringsheaten.

Det första nomineringsheaten slutade lika. I det andra så blev det en omdiskuterad uteslutning utav Pontus Aspgren efter att Kim Nilsson tryckt ut honom som i sin tur körde in i Woryna och alla tre gick omkull. I omstarten kunde Rospiggarna avgöra matchen genom en fyrtvåa.

Jepsen Jensen och Lebedevs visade i sista heatet att det hade blivit tuffare om inte utgången i det nästsista heatet genom att köra in en femetta i det sista heatet och ställde slutresultatet till 46-44 och andra förlusten den här säsongen var ett faktum. Dock så tar vi med oss bonusen hem till Eskilstuna och drygar ut serieledningen.

Efter matchen säger Jerker Eriksson till Cmore.

”- Vi var lite loja från start och Rospiggarna ville mera. Ni såg ju själva hur lätt det var att köra om idag. Så laddade som vi var i tisdags så var det lite tvärtom idag på visa håll. Jag är jäkligt besviken att vi inte kan komma igång tidigare, men det är som det är och det är bara blicka vidare mot nästa vecka”

Eskilstuna Smederna

  1. Michael Jepsen Jensen 10+2p
  2. Kacper Woryna 10p
  3. Gleb Chugunov 6+2p
  4. Andzejs Lebedevs 10+2p
  5. Pontus Aspgren 7p
  6. Johannes Stark 1+1p
  7. Joel Kling 0p

Eskilstuna Smedernas nästa hemmamatch är på tisdag 17/8 och du kan redan nu boka biljetter via Tickster.

Dela nyheten: