Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Succékaptenen stannar i Eskilstuna Smederna

Featured Image

Michael Jepsen Jensen har hyllats som lagkapten i Eskilstuna Smederna. Många sticker ut hakan och säger att han är den bästa kaptenen ett speedwaylag kan ha.

Nu är det klart att dansken som har fått lyfta SM-pokalen tre gånger som kapten stannar hos Smederna. Jepsen Jensen förbereder sig nu för sitt fjärde år med Eskilstunaklubben.

” – Det var givet för oss att behålla Michael i laget för 2021. Han är en viktig kugge för oss som kapten och har förmågan att tända till och steppa upp i sin roll när det behövs som mest”, hälsar lagledartrion Jerker Eriksson, Jimmy Jansson och Stefan Jarl.

Michael Jepsen Jensen är en uppskattad förare bland fansen och det var aldrig några tveksamheter för kaptenen att förlänga sitt kontrakt.

”- Det var inget svårt beslut för mig! Jag kommer självklart fortsätta som kapten för Smederna och försöka plocka en till guldmedalj. Klubben är tillbaka och satsar hårt på nästa säsong och jag ser fram emot att vara en del av laget och klubben i jakten på guldet”, säger Jepsen Jensen.

Som bekant blev det ingen styrning i Sverige och Eskilstuna för Jepsen Jensen 2020, det är något han har längtat efter.

”- Jag har saknat den enorma stämningen som är i Eskilstuna och glädjen som visas för Smederna. Även organisationen, laget och framförallt våra lojala sponsorer och fans”, säger Michael.

Säsongen 2020 gick inte riktig som Jepsen Jensen ville. Nu är siktet inställt på 2021 och förberedelserna är i full gång.

”- Jag satsar mycket på mina klubbar som ger mig stabilitet och sinnesfrid att hålla en så hög nivå som möjligt. Jag drömmer stort, jobbar hårt och satsar allt jag kan för att saker ska hända. Det var en mycket tuff säsong 2020 så jag är väldigt motiverad för 2021. Vinterträningen är i full gång och jag längtar efter att vara tillbaka på speedwaycykeln. Individuellt står SEC högt upp på min lista och mycket fokus kommer att ligga där”, säger Michael.

Lagbygget, Eskilstuna Smederna 2021:
– Gleb Chugunov 1,817
– Michael Jepsen Jensen 1,748
– Andzejs Lebedevs 1,566
– Pontus Aspgren 1,439
– Aleksandr Loktaev 1,000
– Joel Kling 0,750
– Daniel Kaczmarek 0,500
– Johannes Stark 0,500
– Wille Bäckström 0,500

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson & Stefan Jarl

Dela nyheten: