Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Succéföraren tillbaka när Indianerna gästar: ”Vi går för att vinna serien”

Featured Image

Ny vecka och ny match, den här gången är det Kumla Indianerna som står för motståndet på Eskilstuna Motorstadion. En match där Smederna får tillbaka två förare till laget, men förlorar en.

Förra veckans seger i den jämna matchen borta mot Masarna är nu historia och det har blivit dags att lägga fokus på nästa match. En match där vi får tillbaka bröderna Britt. Daniel Bewley får vi tillbaka efter skada, Robert Lambert är tillbaka efter att ha varit ledig förra veckan.

– Det är skönt att vi får tillbaka några killar, tyvärr så kan inte Joel Andersson vara med. Han ska opereras för sin brännskada som han ådrog sig på SM. Det var lite olyckligt, tyvärr gick det inte att göra någon annan dag, säger Jerker Eriksson

Hur ser du på motståndet?

– Indianerna är ett bra lag, de lyckas inte riktigt få till det men de är kapabla. Vi kommer att köra på som vilken match som helst.

Att Daniel Bewley är tillbaka är så klart viktigt för laget.

– Är han tillbaka i samma slag som han var innan skadan så har det väldigt stor betydelse. Det enda jag oroar mig för är om det skulle ha satt sig i huvudet på honom, det var ju en tuff smäll.

Max Belsing gör säsongsdebut för Smederna, han kommer in istället för Joel Andersson. Jerker vill inte lägga någon press på den unga smeden.

– Han har hållit igång och kört både Allsvenskan och division 1. I division 1 har han tagit bra med poäng, i Allsvenskan har det väl kanske saknats några poäng. Det blir kul att se hur han står sig mot bröderna Grahn. Han har ingen press på sig, han ska göra sitt bästa så får vi se hur många poäng det blir.

Tuffa matcher väntar för laget, det kommer bli en riktig nagelbitare när det gäller vilket lag som ska vinna årets grundserie. Jerker är oerhört tydlig med hur han ser på avslutningen.

– Det är viktigt att vinna, vi går för att vinna serien. Det är en stor fördel att bli etta, då har man skaffat sig de bästa förutsättningarna. Det är flera fördelar, dels så får man välja motstånd och dels så slipper man möta något av de lagen som seglat iväg lite i tabellen redan i semifinalen. Vinner man inte serien kan man lika gärna bli trea känns det som, avslutar Jerker Eriksson.

Laguppställningar

Eskilstuna Smederna
1. Pontus Apgren – RR
2. Daniel Bewley
3. Robert Lambert
4. Michael Jepsen Jensen
5. Kacper Woryna
6. Grzegorz Zengota
7. Max Belsing

Kumla Indianerna
1. Niels-Kristian Iversen
2. David Bellego
3. Norbert Kosciuch
4. Max Fricke
5. Chris Holder
6. Jonatan Grahn
7. Gustav Grahn

Dela nyheten: