Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Stark körning av britterna: ”Än en gång på väg i rätt riktning”

Featured Image

”Bröderna Britt” som de kallas av lagledartrion hade en lyckad kväll i Teterow. Daniel Bewley slutade tvåa i grundtävlingen och Robert Lambert slutade fyra i finalen.

Smedernas två brittiska nyförvärv har startat den svenska säsongen på ett strålande vis. Robert Lambert har ett löpande snitt på 2.182 poäng per heat, Daniel Bewleys snitt är nästan lika högt. För att vara exakt så uppgår hans snitt till 2.136 poäng per heat.

Men det är inte bara där som våra smeder har framgång. Teterows GP blev lyckat för ”bröderna Britt”. Robert Lambert slutade fyra och Dan Bewley slutade femma.

– Än en gång tar vi steg i rätt riktning. Jag har aldrig varit på den här banan tidigare, vi hade en bra träning och några bra heat under tävlingen, säger Daniel Bewley.

Vad är viktigt när man kommer till ett nytt ställe för att lyckas få med sig bra resultat?

– Jag gör inget särskilt egentligen. Jag försöker att tänka på samma sätt som jag alltid gör.
Det är alltid en oval bana man åker på, det är inte så mycket att fundera på.

Daniel Bewley blev tillsammans med Jack Holder inkastad i GP-serien sedan det stod klart att de ryska förarna Artem Laguta och Emil Sayfutdinov inte tillåts köra i år. Resultaten så här långt har varit lite upp och ner för den unge britten.

– De första två ronderna var ganska tuffa, I Prag kände jag mig väldigt bra, idag hade jag ännu bättre starter. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att bli ännu bättre i GP-serien.

Vad skulle du säga att du behöver göra för att ta nästa steg?

– Jag måste eliminera några misstag in i första sväng, man måste köra smart. Det är framförallt det, avslutar Daniel Bewley.

Efter fyra deltävlingar ligger Daniel Bewley på en tolfteplats i den totala GP-tabellen. Robert Lambert hittar vi på en sjätteplats i tabellen. Noterbart är att det endast skiljer fyra poäng mellan de båda.

Dela nyheten: