Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Smederna vinner årets grundserie: ”Snuddar på fem stjärnor”

Featured Image

Smederna åkte till Gislaved för att ta bonuspoängen och därmed säkra seriesegern. Man lyckades inte bara med det utan man vann även matchen.

En tuff match väntade i Gislaved i kampen om seriesegern. Det var iallafall vad de flesta trodde, riktigt så blev det inte. Smederna visade från start att man var på hugget.

Efter att ha tagit ledningen med 4-2 i det första heatet tog vi en femetta i kvällens andra heat. Efter fem heat hade ledningen utökats till 21–9.

Lejonen toppade och gjorde vad de kunde, de kom närmre och hotade Smederna. Efter 12 heat var ställningen 34–38.

Då gjorde Smederna ett ryck, efter en femetta i det trettonde heatet hade man både säkrat ett oavgjort resultat och bonusen i matchen. Slutresultatet skrevs tillslut till 51–39.

Jerker Eriksson summerar matchen.

– Lejonen kändes lite loja idag tycker jag, vi vinner med tolv poäng även fast de toppar.

Hur ser du på grundserien i sin helhet?

– Jag tycker att vi är uppe och snuddar på fem stjärnor, vi gör ett jättebra jobb hela tiden. Det ska bli intressant att se om vi kan växla upp lite extra i slutspelet.

Att vinna mot den kanske största konkurrenten om SM-guldet är ett skönt besked för laget.

– Det är bra, väldigt bra. Lejonen har väl en växel till att lägga i om de byter ut ett par killar. Man vet aldrig, i ett slutspel är det här ett minne blott. Men lite respekt borde vi ha satt i motståndarna, avslutar Jerker Eriksson.

En förare som hade en bra dag var Joel Andersson, han plockade 5+1 poäng på tre heat och slog bland annat Dominik Kubera.

– Vilken jäkla lagmaskin vi har, det är sjukt kul. Jag hade en kanontävling, det kändes riktigt bra att runda Kubera, säger Joel Andersson.

Hur ser du på grundserien i sin helhet?

– För min del har det bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått. Jag började lite trevande men nu känns det sjukt skönt, avslutar Joel Andersson.

För Daniel Bewleys del var det första gången på banan i Gislaved, en bana som han gillade.

– Jag gjorde några misstag med inställningarna i början av tävlingen. Det blev bättre och bättre, det var en bra bana, säger Daniel Bewley.

Daniel Bewley har den här säsongen höjt sitt snitt från 1.398 till 2.153, frågan är vad som är skillnaden på honom 2021 kontra 2022?

– Jag tycker inte att det är någon större skillnad om jag ska vara ärlig, jag har minimerat mina misstag och blivit en mer komplett förare. Jag tar små steg, små steg kan göra stor skillnad.

Hur ser du på lagsammanhållningen i Smederna?

– Vi fungerar bra tillsammans, alla hjälps åt och gillar att samarbeta. Jag tror att det
kommer att bli väldigt bra i slutspelet, avslutar Daniel Bewley.

Nu väntar några veckors ledighet för Smederna, vilket motstånd som väntar då får vi avvakta med. I och med seriesegern kommer vi få välja motståndare i semifinalen.

Lejonen – 39 (81)
1. Jaroslaw Hampel – R/R
2. Oliver Berntzon – 7+1 (2,R,2,2,1,0)
3. Bartosz Zmarzlik – 17 (2,3,3,3,3,3)
4. Dimitri Bergé – 1+1 (0,1
,0,N,N,0)
5. Dominik Kubera – 9 (2,3,1,2,0,0,1)
6. Emil Millberg – 0 (FX,0,N)
7. Mathias Thörnblom – 5+2 (1,1,1,1,1)

Eskilstuna Smederna – 51 (99)
1. Daniel Bewley – 10+2 (1,1,3,1,2,2)
2. Pontus Aspgren – R/R
3. Robert Lambert – 15 (3,3,1,2,3,3)
4. Michael Jepsen Jensen – 2+1 (0,2,0,0)
5. Kacper Woryna – 9+2 (1,2,2,X,2
,2)
6. Grzegorz Zengota – 10+1 (3,3,0,3,1
)
7. Joel Andersson – 5+1 (2*,3,0)

Resultat hämtat från Speedway det är grejer det.

Dela nyheten: