Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Smederna vann mot Lejonen: ”En grym speedwaymatch”

Featured Image

Vilken kväll det blev i Eskilstuna, Lejonen som den här kvällen enligt många fick bära favoritskapet fick se sig besegrade av ett starkt smedlag. Det trots att laget saknade flera tongivande förare.

Säsongens tuffaste motstånd så här långt enligt Jerker Eriksson kom på besök till Eskilstuna. Då stod Smederna för vad som måste ha varit säsongens bästa insats så här långt.

Efter att det första heatet slutat 3–3 var det hemmalaget som ryckte åt sig en ledning med 7–5, detta efter att en starkt körande Patryk Wojdylo vunnit reservheatet. I kvällens femte heat såg Joel Andersson och Michael Jepsen Jensen till att ge Smederna en sexpoängsledning efter en femetta.

Därefter kontrade gästerna från Gislaved. I det sjätte heatet tog man en fyrtvåa och i det sjunde heatet en femetta. Det gav ställningen 21–21 efter sju heat.

I heatet efter kom den, kvällens kanske viktigaste femetta. Dominik Kubera leder heatet för gästerna, Robert Lambert jagar tätt där bakom. Lambert lyckas flytta ut Kubera så långt så att även Grzegorz Zengota kunde passera.

Lejonen kunde aldrig komma tillbaka efter det. Efter det fjortonde heatet avgjordes matchen. Smederna vann med 48–42.

Det går inte att ta miste på lagledare Jerker Erikssons glädje efter matchen.

– Det var en grym speedwaymatch mellan två bra lag på en bra racebana, det bästa laget vann. Vi krigar lite hårdare och vill vinna lite mer än vad Lejonen vill.

Vad skulle du säga att det betyder att ni lyckas vinna trots att ni saknar två tongivande förare?

– Det är bra det är skönt att vinna och känna att vi kanske har lite mer att ge. Men man vet aldrig, de som var med gjorde det bra. När både Pontus och Bewley är borta och vi möter Lejonen med deras kanske starkaste uppställning så är det väldigt starkt av oss att vinna.

Det finns en prestation som Jerker vill lyfta fram lite extra efter segern.

– Eftersom att det var Patryk Wojdylos första match här och med tanke på hur han såg ut i Västervik så körde han över förväntan. En grym prestation, fyra bra starter där han stör Zmarzlik i två heat. Zmarzlik var outstanding men Wojdylo var precis bakom honom idag.

När jag pratade med både dig och Jimmy inför säsongen så sa ni att ni är känsliga för skador på 1–5. Nu vann ni trots skador på två förare 1–5, är ni bredare än du trodde på förhand?

– Kan Wojdylo leverera så här så är han en jättebra ersättare. Men det är klart, vi har inte Lejonens bänk. Vi ville inte bygga laget så heller, förra året hade vi lite för många gubbar som fick stå åt sidan. Jag vill åka med samma gubbar så mycket det går, avslutar Jerker Eriksson.

Eskilstuna Smederna – 48
1. Pontus Aspgren – R/R
2. Michael Jepsen Jensen – 6+1 (1,2,1,2,0)
3. Robert Lambert – 14 (3,TT,3,2,3,3)
4. Grzegorz Zengota – 8+1 (2,1,2,2
,1,0)
5. Kacper Woryna – 8+2 (2,R,1,3,2,0)
6. Patryk Wojdylo – 7 (3,FX,2,2)
7. Joel Andersson – 5+1 (1,3,0,1*)

Lejonen – 42
1. Bartosz Zmarzlik – 15 (3,3,3,3,3)
2. Mathias Thörnblom – 1 (0,1,0,0)
3. Jakub Miskowiak – 8+2 (2,2,2,1,1)
4. Patryk Dudek – 5 (0,R,3,1,1)
5. Dominik Kubera – 9 (3,1,3,0,2)
6. Casper Henriksson – 1 (0,1,0)
7. Daniel Kaczmarek – 3 (2,1,0)

Resultat hämtat från Speedway det är grejer det.

Dela nyheten: