Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Smederna vände och vann: ”Riktigt jämn match”

Featured Image

I en tuff match vände Smederna underläge till seger. En seger som visade sig bli oerhört viktig för tabellen då toppkonkurrenten Lejonen vann sin match.

Smederna kom till Avesta med flera tunga namn på frånvarolistan. Trots det stod laget för en bra insats och lyckades plocka med sig två poäng och en bonus från Avesta.

Det började dock lite si och så för Smedernas del. I det första heatet tog Masarna en femetta. I det andra heatet var dock gästerna snabba med att kontra, ställningen efter två körda heat var 6–6. Därefter följde några 3–3 heat innan Masarna på nytt kunde dra ifrån efter en femetta.

Masarna ledde i den långa pausen efter heat 10 med 32–28. I det elfte heatet fick vi se ett 3-3 heat. Därefter kom det, Smedernas ryck som skulle visa sig bli matchavgörande. Efter två raka femettor i heat 12 och 13 var ställningen 41–37 till Smederna inför nomineringsheaten.

Väl där höll Smederna jämna steg och vann med 47–43.

Joel Andersson stod på nytt för en stabil insats från sin reservplats. Han ger oss sina tankar om tisdagens match.

– Det var en väldigt tight match, vi lyckades ta två viktiga femettor i heat 12 och 13 som blir matchavgörande. För egen del så tycker jag att det kändes bra. Jag tog en bra heatseger i heat 2, jag fick med mig Wojdylo, det var härligt.

Joel har gjort några riktigt bra matcher på slutet. Känslan är att han har utvecklats i år.

– Det känns som att jag blir jämnare och jämnare. Nu är det skapligt med poäng och heatvinsterna kommer i stort sett varje match. Det känns som att det går åt rätt håll.

Joel hyllar laginsatsen efter segern borta mot Masarna.

– Vi har riktigt bra snack mellan heaten, alla levererar idag, då räcker det till vinst, avslutar Joel Andersson.

Lagledare Jerker Eriksson är även han nöjd med lagets insats.

– Det var en riktigt jämn match, det var 50/50 vilka som skulle vinna kändes det som. Jag tycker att förarna tog sig an matchen bra. Det var ingen stress även fast vi låg under. Det var bra för oss att få klara oss utan Bewley, Aspgren och Lambert. Det är andra som får växa då.

Det är tight i toppen av tabellen, Lejonen besegrade under tisdagen Indianerna på bortaplan. Hade inte Smederna vunnit idag hade Gislavedslaget tagit över serieledningen.

– Det kommer bli in på målsnöret vilka som ska vinna den här serien. Det var viktigt för oss att vinna idag. Vi ska se till att vinna det som är kvar.

Hur ser du på Kildemands debut?

– Han såg bra ut men fick inte med sig farten eller poängen riktigt. Han kom in bra i laget, så det var en godkänd debut. Han har inte kört så mycket i år. Det kommer bli bra, avslutar Jerker Eriksson.

Masarna – 43 (79)
1. Krzysztof Buszkowski – 9 (3,2,1,1,2)
2. Przemysalw Pawlicki – R/R
3. Rohan Tungate – 6 (2,3,1,0)
4. Jan Kvech – 6+3 (2,1,0,R,2,1)
5. Antonio Lindbäck – 10+3 (3,2
,3,1,0,1)
6. Philip Hellström Bängs – 1 (0,0,1,N)
7. Francis Gusts – 11+1 (1,3,1*,3,1,2)

Eskilstuna Smederna – 47 (101)
1. Michael Jepsen Jensen – 12+1 (0,2,2,3,2,3)
2. Peter Kildemand – 4+1 (1,2,1
,0,N)
3. Kacper Woryna – 15 (3,R,3,3,3,3)
4. Grzegorz Zengota – 5+1 (0,0,3,0,2,0)
5. Pontus Aspgren – R/R
6. Patryk Wojdylo – 5+1 (2
,1,2,0)
7. Joel Andersson – 6+2 (3,1,2,0)

Resultat hämtat från Speedway det är grejer det.

Dela nyheten: