Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Smederna segrade i olidligt jämn match: ”Det kändes bra”

Featured Image

Det blev seger för Smederna med minsta möjliga marginal när Rospiggarna gästade Eskilstuna. Efter en ovanligt jämn tillställning blev det seger med en poäng.

Det blev en riktigt jämn match ute på Eskilstuna Motorstadion denna tisdagskväll. Ledningen i matchen skiftade hela fem gånger och poängen skiljde aldrig med mer än fem poäng.

Redan i första heatet lades grunden för en riktigt spännande match. Rospiggarnas Andreas Lyager körde stopp i starten och Smedernas Maksym Drabik körde omkull i första kurvan. Detta innebar att matchen inte längre skulle kunna sluta lika, utan att något poäng hela tiden skulle leda med minst en poäng.

I andra heatet blev det svenskseger, då Smedernas Joel Andersson tog en heatseger. Svenskarna kom därefter att spela en viktig roll för Smederna. Joel körde, bortsett från sin inledande heatseger in en femetta med Rohan Tungate i heat nio. Philip Hellström Bängs tog två heatsegrar, varav en mot VM-föraren Kai Huckenbeck, någonting som fansen belönade med utmärkelsen matchens smed.

Smedernas tredje svensk, Kim Nilsson, var även han tillbaka i Smedvästen. Det blev en lyckad comeback för lagkaptenen. I fyra av hans fem heat hade Smederna poängövertag och endast Artem Laguta samt Andreas Lyager lyckades komma i mål före honom varsin gång under kvällen.

– Det kändes bra. Jag tränade idag och då var banan halare. Jag hade siktet inställt på att köra på samma cykel, men sen såg det ut att bli lite mer fäste på kvällen, så jag tog faktiskt den andra cykeln. Det var nog rätt beslut, säger Kim efter matchen.

Kvällens prestationer kom bara en dryg vecka efter den armbågsoperation Kim genomförde förra veckan. Hur är känslan efter den första matchen?

– Känslan är väl inte jättebra. Det har funkat att köra. Det var ändå lite ryckigt idag, så jag är nöjd att jag ändå kunde stå pall för det och köra på attack hela tävlingen.

Det är inga problem inför imorgon?

– Nej det tror jag inte. Sen vet man ju inte vad det blir efter, när man vaknar imorgon. Jag tror inte det ska vara några problem.

Vad var det för operation du gjorde?

– Jag plockade ut en benbit som låg i leden och skrapade bort brosk så jag får full rörlighet på en gång. Det är väl mest det, själva trimningen av armbågen, som tar längst tid att läka. Att ta bort brosk och fixa till det. Egentligen var det en månad jag skulle ta det lite lugnare, men… Man får inte vara dum heller. Det kändes helt okej. Det gäller att man känner sig för och lyssnar på kroppen någonstans.

Imorgon är det dags för returmöte. Då är det Smedernas tur att åka till Hallstavik, för en kamp om såväl matchens som bonuspoängen. Trots att Smederna saknar flera viktiga förare har inte Kim gett upp på förhand.

– Vi åker dit och gör vad vi kan. Ingenting är omöjligt. Jag gillar den banan och det finns det flera andra som också gör. Vi åker dit med öppet sinne och gasar, avslutar Kim Nilsson.

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse

 

Dela nyheten: