Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Små förändringar när första bonuspoängen står på spel: ”Har tagit fullt senaste två hemmamatcherna”

Featured Image

På tisdag är det dags för årets första dubbelmöte. Såväl Smederna som Vargarna lägger därmed Norrköping bakom sig för en match i Eskilstuna.

Smederna kommer med vind i seglen till Eskilstuna Motorstadion på tisdag. Efter två raka segrar med övertygande siffror, 53–37 hemma mot Dackarna och 54–36 borta mot Vargarna, vänder Eskilstunas hjältar hem. För andra veckan i rad är det Norrköpings-laget Vargarna som står för motståndet, vilket innebär att det är dags att köra om årets första bonuspoäng.

Förra veckan bjöds den tappra skaran fans som tagit sig från Eskilstuna till Norrköping på fin speedway med många omkörningar. Efter en jämn inledning på matchen greppade Smederna greppet efter den längre pausen. I slutänden skrevs som sagt siffrorna till 54–36.

En som gjorde sin första match i smedvästen förra veckan var dansken Frederik Jakobsen. Han tog 12+1 och var efteråt imponerad av Eskilstunas fans.

– Det är häftigt att så många fans kom till Norrköping. Det gör att jag och resten av laget känner oss väldigt välkomnade och då vill vi ge lite extra tillbaka. Så nu längtar jag efter att få komma till Eskilstuna, sa han efter matchen.

Får han komma till Eskilstuna på tisdag? Jajamen. Frederik är en av sju uttagna förare till tisdagens hemmamatch. Hur tror Smedernas lagledare Jerker Eriksson att Eskilstunabanan kommer passa Frederik?

– Jag tror att den kommer passa fint. Han är en allround-förare som kan åka överallt.

Till Eskilstuna tar Jerker med sig ett nästan oförändrat lag jämfört med i tisdags. Den enda förändringen blir att Rohan Tungate får vila. Istället kommer Vadim Tarasenko tillbaka in i truppen.

– Vi behöver rotera på vissa förare så alla får åka, säger Jerker.

– Tungate har två matcher i England denna vecka, så det passar bra att vila honom då, medan Vadim har tagit fullt senaste två hemmamatcherna.

Vadim har alltså plockat maximala 24 poäng under Smedernas två senaste hemmamatcher, vilket innebär åtta raka heatsegrar. Dessutom plockade han 8+1 poäng för sitt polska lag Grudziadz under söndagen, i en match där hans lagkamrat i såväl polska som svenska ligan, Michael Jepsen Jensen, plockade 11.

Att detta är den enda förändringen innebär alltså att Smederna återigen kommer till start med tre svenska förare, något som var tanken inför säsongen.

– Det är positivt med tre svenskar, vilket har varit vår ambition till i år. Sen ska man förtjäna sin plats också. I och med att (Grzegorz) Zengota skrevs ut och Frederik kom in med ett högre snitt, så begränsar det lite hur vi ställer upp laget.

Hur slutar matchen?

– Vi vinner med minst två poäng, avslutar Jerker Eriksson.

Kuriosa: Senast Vargarna kom till Eskilstuna för att köra speedway var 2013. En match man vann med 47–43, efter att nuvarande smeden Kim Nilsson kört in 13+2 poäng. Året efter skulle man kommit tillbaka på besök, men valde att lämna WO.

Laguppställningar
Eskilstuna Smederna

1. Maksym Drabik
2. Michael Jepsen Jensen
3. Kim Nilsson
4. Frederik Jakobsen
5. Vadim Tarasenko
6. Joel Andersson
7. Philip Hellström Bängs

Vargarna

1. Jakub Miskowiak
2. Kevin Pedersen
3. Marcin Nowak
4. Francis Gusts
5. Niels-Kristian Iversen
6. Ludvig Lindgren
7. Daniel Henderson

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: