Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Skadebekymren fortsätter: ”En del av den här sporten”

Featured Image

Oturen förföljer Smederna denna säsongsinledning. Klubben har återigen drabbats av skador och får göra justeringar i startsjuan.

Smedernas säsongsinledning har minst sagt varit kantad av skador. Den här gången är det Kacper Woryna som återigen tvingas kasta in handduken och missar morgondagens hemmapremiär mot Västervik. Det innebär att Smederna inför tisdagen saknar både Woryna och lagkapten Michael Jepsen Jensen.

– Vi har åkt på några tunga poster. Dels Pontus innan säsongen startade, vilket inte kom som en blixt från klar himmel, även om vi hoppades in i det sista, säger lagledare Jerker Eriksson.

– Sen fortsatte det med Woryna, och nu även Jepsen. Woryna bör vara tillbaka efter nästa match, så där ser vi lite ljuspunkter. Jepsen är lite mer ovisst. Det kan bli allt från ett par veckor till fem-sex-sju veckor, vi vet inte riktigt. Men det är som det är, skador är en del av den här sporten, säger Jerker.

I Worynas fall är det mjukdelsskador i armen som spökar, medan det i Jepsen Jensens fall handlar om en handskada. Vad skadan i handen är kan Jerker dock inte kommentera i dagsläget.

{!A}

Faktum är att kaptenen kört alla Smedernas matcher sedan han kom till klubben 2017. En svit som alltså bryts i och med den skada han nu drabbats av, ett faktum Jerker och Michael pratat om.

– Det grämde honom lite faktiskt. Han har varit med varje match sedan 2017. Så är det, någon gång blir den första, kommenterar Jerker.

Tyvärr har inte Michael möjligheten att komma till tisdagens hemmamatch för att stötta laget. Istället ska han till sjukhuset för vidare behandling av handen. Ett självklart val enligt Jerker, som kort konstaterar:

– Det är viktigare att han får ordning på handen än att han står här och klappar händer.

Imorgon kör alltså Smederna med sex förare, i och med dagens besked om riders replacement för Kacper Woryna. Alla förare utom Lambert får enligt de nya reglerna ersätta honom, och Jerker Eriksson ser trots allt positivt på morgondagen.

– Det är väl okej tycker jag. Vi har de gubbarna vi har nu. Vi ansåg att det var bättre än att sätta in Swidnicki i den form han är just nu. Nu har vi sex gubbar imorgon och vi måste ta 46 poäng. Västervik är ett riktigt bra lag, så det blir jättetufft så klart. Nu är det som det är. Det är bara ta det för vad det är och göra det bästa av det, avslutar Jerker Eriksson.

Dela nyheten: