Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Seger igen för Eskilstuna Smederna

Featured Image

Serieledande Eskilstuna Smederna fortsätter att imponera. Under tisdagskvällen kämpade Eskilstunalaget till sig segern borta mot Vetlanda i ligan. Gästerna ledde från start till mål och vann med 49–41.

”- Man får inte glömma bort att det är ett väldigt bra hemmalag man möter i Vetlanda, det är inte helt lätt att komma hit och vinna. Så jag har största respekt för den här banan och för det här laget” sade lagledare Jerker Eriksson till Cmore.se inför matchen

Respekt var inget som duon Michael Jepsen Jensen och Kacper Woryna visade i det första heatet, utan de gick ut och körde ifrån Vetlanda förarna och tog kvällens första femetta. Därmed tog de en ledning som de inte släppte på hela kvällen.

Banan i Vetlanda bjöd upp till fin speedway med en hel del fina omkörningar. Bland annat visade Johannes Stark klass när han gjorde två viktiga omkörningar och tar den ack så viktiga en poängaren!

” – Jag vill ge Stark en guldstjärna. Han gör det bra, han krigar och blir bara bättre och bättre. Det är riktigt roligt”, säger Eriksson.

En som hade en lite jobbigare kväll var Gleb Chugunov som i sina två inledande heat fick stopp pga feltankat bränsle. När de fick i rätt bränsle i tanken så gick den unge ryssen att känna igen. Fullkomligt flög fram på ovalen.

Slutresultatet ställdes till 41-49 inför 1177 åskådare på Hasses Motorstadion.

Eskilstuna Smederna

  1. Michael Jepsen Jensen 11+2p
  2. Kacper Woryna 9+1p
  3. Gleb Chugunov 7+1
  4. Krzysztof Buczkowski 10p
  5. Pontus Aspgren 10+1p
  6. Johannes Stark 2+2p
  7. Max Belsing körde ej

När hemmamatch för Eskilstuna Smederna är mot Indianerna nästa **tisdag 31/8 och vi släpper biljetterna torsdag 26/8 kl 19.00

Dela nyheten: