Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Punkteringarna sänkte Smederna: ”Fyra poäng för oss är åtta poäng i totalen”

Featured Image

Med skinande sol i en stad som precis gått på sommarlov var kvällen upplagd för fest. Istället blev det ytterligare en förlust mot Dackarna.

Det blev en tung start på kvällen för Smederna. Trots en fin fyrtvåa av svenskarna Joel Andersson och Philip Hellström Bängs i heat två, hade Dackarna lyckats skapa en ledning på sex poäng redan efter fyra heat. Två femettor till gästerna från Småland, där den andre kom efter en punktering för då ledande Kacper Woryna, innebar en rejäl uppförsbacke för Smederna.

Efter att oturen återigen drabbat Smederna i heat sex, då Michael Jepsen Jensen även han fick punktering, gick Smedernas Robert Lambert ut och försökte väcka laget. Efter att smedförarna missade starten tog Lambert upp jakten. När han väl var ikapp körde han om genom att klämma sig mellan Dackarnas paråkande förare Rasmus Jensen och Daniel Bewley. Tyvärr räckte det inte som tändvätska. Trots ytterligare två heatsegrar från Lambert gick lagen till pausvila med ställningen 26–34.

Efter paus åkte Smederna ut och plockande en fyrtvåa till fansens förtjusning. Glädjen blev kortvarig. Redan heatet efter körde den gamla smeden Daniel Bewley in en femetta till Dackarna tillsammans med Maciej Janowski. Nästa vändning kom ytterligare ett heat senare, när Kacper Woryna och Robert Lambert genom en femetta såg till att chansen till vinst fortfarande levde inför nomineringsheaten. Med två heat kvar var ställningen 36–42.

Förhoppningen grusades fort. I heat 14 körde Daniel Bewley in sin tredje heatseger för kvällen och säkrade därmed segern till bortalaget Dackarna. Efter ett oavgjort sista heat blev ställningen till slut 42–48.

{!A}

Det är en besviken Stefan Jarls, lagledare i Smederna, som går i depån efter matchen.

– Vi är för dåliga på vissa västar idag, helt enkelt. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag, säger Stefan och fortsätter:

– Det känns som att det var lite som sist, fast då var det andra förare som föll ur.

Smederna hade två olyckliga punkteringar denna tisdagskväll, vilka kraftigt kom att påverka Smedernas chanser till vinst.

– Det var en grop i första sväng som både Jepsen och Woryna åkte i och fick punka på, förklarar Stefan om punkteringarna.

Nästa vecka väntar två möten. På tisdag kommer Lejonen på besök och på onsdag åker Smederna till Motala för ett möte med Piraterna. Det är två lag Smederna vunnit över i år (55–35 respektive 46–44), vilket innebär att det finns goda chanser att vinna både matcherna och få med sig bonuspoängen. Att bonuspoängen mot Lejonen ska klaras av, oavsett hur formen i laget är, ser Stefan som en självklarhet.

– Den måste vi ta. Sen Piraterna, vinner vi den så tar vi bonuspoängen också. Men ska vi slå Lejonen hemma måste vi steppa upp två–tre hål, så är det ju. Annars får vi stryk. Motala blir jättetufft. Men vi har ju chansen. Vi ska ju köra för att vinna båda, säger Stefan.

Har ni några ess i rockärmen inför andra halvan av säsongen?

– Vi har ju inte det. Det finns ju inga ess att dra ur dom där ärmarna. Vi måste få det här laget att börja vinna matcher helt enkelt. Det finns inte så jättemycket att göra runtomkring. Wojdylo kanske hade plockat några poäng idag, men nej, det är dom här gubbarna som får försöka göra det.

Det finns dock positiva saker att ta med sig. Framförallt är det tre förare som sticker ut.

– Ljusglimtarna var Joel Andersson, Robert Lambert och (Kacper) Woryna. Kul att Joel fick vinna ett heat igen, nu kanske han kommer tillbaks lite. Det var viktigt att han fick vinna ett heat och ta poäng i sina sista, säger Stefan Jarl.

{!B}

Joel Andersson plockade ikväll 5+1 poäng på sina tre heat. Efter att ha inlett matchen med en heatseger, körde han in en tre-trea med Jaimon Lidsey i heat fem och en fyrtvåa i heat tio tillsammans med Robert Lambert. Joel, som haft det tufft på slutet, verkar äntligen ha hittat tillbaka till formen. Men det är ett faktum han själv tonar ned.

– Jag tyckte det var ett steg i rätt riktning för mig, så det var skönt. Men jag var inte riktigt där ändå tycker jag. Jag hade lite strul dom två sista heaten. Mycket bättre mot vad det varit, så det var skönt det. Jag är ändå nöjd med dagen liksom, säger Joel och fortsätter förklara:

– Det är mer personligt, hur man känner själv att man är på hojen, att man kanske skulle åkt lite bättre. Men det kändes mycket bättre än mot senaste veckorna.

Att Joel själv tog steg framåt grusades av förlusten. Besvikelsen går att ta på i depån och Joel ser bara en väg framåt.

– Vi måste ladda ännu hårdare. Det är inte svårare än så, vi måste vara bättre. Sen har vi lite otur idag. Vi har två stopp som sumpar fyra poäng. Fyra poäng för oss är åtta poäng i totalen. Det hade kunnat vänt den här matchen. Vi har marginalerna mot oss. Samma sak förra veckan, när Lambert fick stopp i första. Hade han kanske vunnit det heatet, eller i alla fall fått med sig någon poäng, då hade vi kört lika eller vunnit. Så det är väldigt mycket marginaler på fel sida just nu. Det är bara kämpa vidare, ladda på. För vi kan, säger Joel.

Vad tar du och laget med er till nästa vecka?

– Jag var bättre på cykeln än jag vart på länge, så det var skönt. Men annars så måste vi ladda. Det är inget att ta med sig egentligen, utan vi måste göra det bättre, svarar Joel.

{!C}

Både Stefan Jarl och Joel Andersson väljer att avsluta genom att skicka med varsitt meddelande till fansen.

– Kul att det kom 2800 personer idag och jag hoppas ni kommer tillbaka nästa vecka, så ska vi försöka göra en bättre match, säger Stefan Jarl.

– Tack för stödet. Vi gör så gott vi kan, men det räcker inte hela vägen just nu. Vi behöver ännu mer stöttning, avslutar Joel Andersson.

Eskilstuna Smederna
1. Robert Lambert, 13+3 poäng (1,3,3,3,2,1)
2. Jaimon Lidsey, 7 poäng (2,2,0,1,2)
3. Maksym Drabik, 2 poäng (0,2,0,0)
4. Michael Jepsen Jensen, 3+1 poäng (1,S,1,1
)
5. Kacper Woryna, 10 poäng (S,2,3,3,2)
6. Philip Hellström Bängs, 1+0 poäng (1,1,0)
7. Joel Andersson, 5+1 poäng (3,1*,1)

Dackarna
1. Maciej Janowski, 11+1 poäng (3,3,3,2,0)
2. Ludvig Lindgren, 2 poäng (0,1,1,0)
3. Rasmus Jensen, 11 poäng (3,2,2,1,3)
4. Daniel Bewley, 12+2 poäng (2
,3,1,3,3)
5. Andzejs Lebedevs, 7 poäng (3,2,2,0,0)
6. Sammy van Dyck, 0 poäng (0,0,0)
7. Filip Hjelmland, 5+2 poäng (2,2
,1*)

Dela nyheten: