Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Publikfavoriten tillbaka i Eskilstuna Smederna

Featured Image

Med en stor vinnarskalle och spektakulär åkstil körde Grigorij Laguta sig in i Smedfansens hjärtan för några år sedan. Nu är det klart att den populära ryssen är klar för en återkomst på Eskilstuna Motorstadion.

Under de senaste tiden har det funnits ett ömsesidigt intresse för att vägarna skulle korsas igen för Laguta och Smederna. Det är ofta lättare sagt än gjort men nu dök möjligheten upp för Grigorij att dra på sig ett smedställ igen. Laguta har varit väldigt tydlig med att han gärna vill komma tillbaka till Smederna och hört av sig med sina gratulationer efter SM-gulden.

” – Vi är mycket glada att Grigorij är tillbaka hos oss i Smederna . Han har visat sitt intresse flera säsonger men då har det inte riktigt passat in med snitt och så vidare. Grigorij är en riktig toppförare när det stämmer och han är fast besluten att höja sin lägsta nivå i Sverige 2021. I Grigorij får vi in en rutinerad förare som är positiv och kan visa vägen i matcher när det står och väger med sin tuffa och spektakulära åkstil. Vem längtar inte efter att få se hans brutala inside lines på Gröndal igen?”, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Grigorij har en bra säsong i ryggen där han levererat fina resultat i Polen men bronspengen i SEC bakom Robert Lambert och Leon Madsen får ses som den största höjdpunkten.

Många minns hur Grigorij firade ståendes på luftsargen tillsammans med fansen efter en galen slutspelsmatch i Kumla 2013. Exakt den typen av publikfrieri har gjort att många längtat till den dagen Laguta skulle komma tillbaka till Smederna. 2021 blir det verklighet och vi hoppas på att det blir många firanden på ett liknade sätt tillsammans med en stor publik under nästa säsong.

” – Är väldigt glad att vara tillbaka i Eskilstuna och Smederna. Jag trivs väldigt bra med banan och lagledarna i klubben. Jag hoppas kunna ta mycket poäng åt laget och vinna guld”, säger Grigorij Laguta.

Grigorij Lagutas snitt senast han körde i Sverige (2017) var 1,789 men eftersom han till 2021 varit borta från det svenska seriesystemet i tre år ska han tilldelas ett nytt snitt. Det beräknas på vad han har för snitt i sin hemmaliga. På grund av coronapandemin kördes inte ryska ligan 2020 vilket gör att Svemo har räknat om hans ryska snitt från 2019 (2,647) för att tilldela att nytt i svenska seriesystemen. Laguta går därför in med ingångssnittet 1,588 i Bauhaus-Ligan 2021.

Lagbygget, Eskilstuna Smederna 2021:

 • Gleb Chugunov 1,817
 • Michael Jepsen Jensen 1,748
 • Grigorij Laguta 1,588
 • Andzejs Lebedevs 1,566
 • Pontus Aspgren 1,439
 • Aleksandr Loktaev 1,000
 • Joel Kling 0,750
 • Max Belsing 0,500
 • Daniel Kaczmarek 0,500
 • Johannes Stark 0,500
 • Wille Bäckström 0,500

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson & Stefan Jarl

Dela nyheten: