Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Pontus Aspgren jagar sitt fjärde SM-guld med Smederna

Featured Image

Det har spekulerats länge. Nu är det klart! Pontus Aspgren kör för Eskilstuna Smederna säsongen 2021. Pontus har haft en fin och stabil utvecklingskurva de senaste åren och har varit en stor anledning till Smedernas tre raka SM-guld 2017-2020.

”- Att förlänga med Pontus har varit vår första prioritering i lagbygget till 2021. Pontus tillhör den absoluta toppen i svensk speedway och tar varje år kliv i sin utveckling. Han har gjort en riktigt fin säsong, speciellt i slutspelet i Bauhaus-ligan”, säger Eskilstuna Smedernas sportchef Jimmy Jansson.

Säsongen 2020 valde Smederna att avstå Bauhaus-ligan med anledning av de osäkra omständigheterna med en pandemi som sätter klorna i världen. När Smederna deklarerade att man inte skulle köra i högsta serien 2020 var förarna fria att skriva på för andra klubbar. Aspgren tog den möjligheten och körde med Kumla Indianerna där han var en stabil poängplockare och gjorde en fin finalserie som slutade i silver.

Smederna har jobbat hårt för att få Pontus signering på ett kontrakt för 2021 och har flera samarbetspartners att tacka för att det blir verklighet.

”- Riktigt kul att Pontus är i laget 2021, han är en trevlig kille och är enligt min mening tvåa i Sverige. Bra för Smederna!”, säger Mikael Johansson på Husby Takplåtslageri.

”- Vi måste ju behålla Sveriges bästa förare som är tillgänglig (= minus Lindgren)”, säger Peter Carlsson på ETAB.

”- Klart vi ska ha Pontus. Bästa valet och en kille om har gått från klarhet till klarhet säsongen 2020. Med fortsatt bra material kommer Pontus att bli ett rejält tillskott i Smederna”, säger Peter Lundin på ResPro AB.

Pontus Aspgren som tog brons i individuella SM 2020 är glad över att fortsätta i Smederna och jaga ännu ett SM-guld.

”- Jag är mycket glad att få dra på mig Smedoverallen igen nästa säsong och återigen representera Eskilstuna Smederna. Efter så många år i klubben känns det verkligen som min hemmaplan. Efter klubbens paus från Bauhaus-ligan denna säsong så är suget efter speedway stort i Eskilstuna och jag hoppas verkligen att vi får ta in publik nästa år så att man kan fira en matchvinst inför Sveriges bästa publik. Jag och alla i klubben siktar givetvis på att ta tillbaka SM-bucklan där den hör hemma! Jag vill även säga ett stort tack till alla inblandade i Indianerna för denna säsong”, säger Pontus Aspgren.

Lagbygget, Eskilstuna Smederna 2021:

Gleb Chugunov 1,817

Pontus Aspgren 1,439

Wille Bäckström, 0,500

Dela nyheten: