Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Philips mål inför premiären i Bydgoszcz: ”Sätta ett fotavtryck på en gång”

Featured Image

Philip Hellström Bängs är numera en förare som inte bara kör i svenska ligor under 2024. Denna helg är det dags att även kliva in i det polska ligasystemet. Vi har tagit tempen på honom.

Som många säkert vet har Smedernas Philip Hellström Bängs nyss skrivit på ett kontrakt med klubben Polonia Bydgoszcz den polska Metalkas 2. Ekstraliga. Det är den näst högsta ligan i Polen efter Ekstraliga. En liga där förare som Smedernas Frederik Jakobsen, Patryk Wojdylo och Rohan Tungate kör, liksom tidigare världsmästarna Chris Holder och Nicki Pedersen. Nu är det alltså dags för även Philip att ansluta sig till ligan. Men hur gick det egentligen till?

– De kontaktade mig, berättar Philip.

– De hade ringt till Alexander Edberg (förbundskapten för juniorlandslaget) och Kai Huckenbeck. Kai kör för Bydgoszcz. Sen var det de som hjälpte mig prata litegrann. Det var väl den vägen vi kom in på det.

Hur kommer det sig att det blev just Bydgoszcz?

– De har ett bra rykte och jag vet att det är en bra klubb. Det är en rolig och speciell bana som kan passa mig bra, så förhoppningsvis blir det bra. Jag har kört där några gånger, jag tror det är två gånger.

Hur gick det?

– Jag kommer inte riktigt ihåg, men jag tror det gick bra. Det var ett juniorlandslagsuppdrag och jag har för mig att det gick bra.

Philip inleder sin tid som Bydgoszcz-förare under denna helg.

– Träning på fredag, kolla polska finalen på lördag och match i Rybnik på söndag.

Vad har du för mål inför första matchen?

– Jag hoppas man får chansen att visa upp sig och ta några poäng. Kanske sätta ett fotavtryck på en gång, så tror jag det blir väldigt bra.

Vinner du över Smedernas Rohan Tungate, som kör för motståndarna Rybnik?

– Förhoppningsvis, avslutar Philip med ett skratt.

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: