Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Patryk om matchen mot Vargarna och detaljen på sociala medier: ”Är som en rustning från IKEA”

Featured Image

Efter flera år i Smederna har hans ständiga glädje gett honom en speciell plats i många Smedhjärtna. Under tisdagens match bidrog Patryk Wojdylo stort till segern och hyllades av fansen.

När Smederna mötte Vargarna igår kväll var det en förare Smedernas fans tyckte stack ut lite extra. Med stor marginal röstade fansen fram Smedernas ständigt leende polack Patryk Wojdylo till matchens smed. Det är en utmärkelse Patryk blev rörd av att få höra.

– För det första vill jag tacka er för den här äran och för ert ständiga stöd, inleder Patryk Wojdylo sin hälsning till fansen.

– Speedway är inte bara en sport, utan ett sätt att leva. Ni, fansen, är en stor del av det äventyret. Era hejarop, flaggor och blotta närvaro på läktarna ger mig vingar och gör att varje match blir väldigt viktig för mig. Jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att skänka er så mycket glädje och känslor som möjligt.

När det kommer till själva matchen stod Patryk för en mängd fina styrningar och var en av förarna som verkligen såg till att ge Smederna en riktigt bra start på matchen. Detta genom att inleda kvällen med tre raka heatsegrar, för att i slutänden stanna på 11+1 poäng.

– Det kändes bra på banan direkt från början. Heatsegrarna gav mig en stor självförtroendeboost och glädje. Sen missade jag några poäng, men så är det med sport. Jag är helt klart motiverad att ge 110 % i nästa match för att köra ännu bättre.

Den som följer Patryk på sociala medier kan ibland känna igen kläder och ställ, även när uppdateringarna inte är i Sverige. Patryk använder ibland nämligen smedkläder och smedställ även vid sidan av sina åtaganden för Smederna. Hur kommer egentligen det sig?

– Svenskt kevlar är som en rustning från IKEA – de ser bra ut, är bekväma och ger +15 för sitt utseende, avslutar Patryk Wojdylo.

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: