Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Onsdagsmatch i Motala: ”Vi ska vinna”

Featured Image

Ikväll är det återigen dags för Smederna att köra speedway. Denna gång är det ett besök i Motala för ett möte med Piraterna som väntar.

Det blev tre sköna poäng för Smederna igår kväll, när Lejonen från Gislaved besegrades hemma på Eskilstuna Motorstadion. En stabil laginsats innebar både att matchen vanns och att bonuspoängen säkrades. Den tidigare så tunga starten på säsongen glider allt längre bak i tiden, samtidigt som Smederna blickar framåt.

– Jag tycker attityden i laget är väldigt bra idag, väldigt bra, sa lagledare Jerker Eriksson efter matchen mot Lejonen och konstaterade att läget känns ljusare igen.

Samtidigt har Piraterna haft en omtumlande tid på sistone. Efter att ha inlett säsongen på ett övertygande sätt, med vinst mot Indianerna och Lejonen, åkte Piraterna på sin första förlust denna säsong mot Smederna i Eskilstuna. Matchen, som kom att bli en positiv vändning för Smederna, blev starten på en förlustsvit för laget från Motala. En stor förlust hemma mot Dackarna (37–53) följdes upp av en ännu större förlust borta mot Västervik (60–30). Förra veckan kom dock nästa vändning. En övertygande seger i returmötet mot Västervik (54–36) räckte inte riktigt till bonuspoängen, men gav vind i piratseglen. Igår vann laget nämligen ännu en gång, denna gång i bortamötet mot Dackarna (48–42).

Det är alltså två lag med momentum som möts ikväll i Motala. Där är det en kamp om fjärdeplatsen som går av stapeln. Piraterna har för tillfället en poäng mer än Smederna i tabellen, med en match mindre körd.

{!A}

Igår plockade Smedernas Kacper Woryna 11+1 poäng. Idag kör han återigen som heatledare med väst nummer fem. Det innebär lite mer ansvar och lite högre förväntningar, någonting polacken inte lägger nämnvärd vikt vid.

– Inte direkt. Numret spelar ingen roll för mig. Jag ber aldrig om någonting när det gäller nummer och vilken position jag vill ha. Jag tittar bara i programmet, ser vilka heat och banor jag får och sen gör jag det bästa jag kan, berättar Kacper.

Kacper gjorde förra året en riktigt bra säsong. Han hade ett snitt på över två poäng per heat och förväntade sig en ny succé i år. Hittills har det dock inte riktigt gått som planerat och hans snitt är för tillfället nere på 1,621.

– Det har varit en tuff start på säsongen för mig, säger Kacper själv och fortsätter:

– Efter en bra förra säsong hoppades jag få en ännu bättre säsong i år. Jag har jobbat hårt, men starten på säsongen blev inte så bra, med skador och sånt. Nu får jag lägga ned dubbelt så mycket arbete som förra säsongen, så jag kan komma tillbaka på banan och få tillbaka poängen till den nivå jag vet att jag kan prestera. Jag är glad att det går åt rätt håll, men jag fortsätter att kämpa.

I gårdagens match gjorde Kacper som sagt bra ifrån sig och var med 11+1 poäng en av Smedernas två poängbästa förare. Han var trots det missnöjd med sin prestation, vilket han berättade om efter matchen. Idag är han dock inställd på att göra sig själv rättvisa, samtidigt som målet är tydligt:

– Vi ska vinna, helt klart!

Eskilstuna Smederna
1. Jaimon Lidsey
2. Patryk Wojdylo
3. Robert Lambert
4. Maksym Drabik
5. Kacper Woryna
6. Joel Andersson
7. Philip Hellström Bängs

Piraterna
1. Przemyslaw Pawlicki
2. Pawel Przedpelski
3. Oskar Fajfer
4. Vaclav Milik
5. Piotr Pawlicki
6. Erik Persson
7. Jonathan Ejnermark

Dela nyheten: