Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Odramatisk kväll i Eskilstuna

Featured Image

Det blev en odramatisk kväll för Eskilstuna Smederna. Hela 6st femettor punkterade matchen tidigt.

Det såg länge ut som att det inte skulle bli någon match, regnet fullkomligt öste ner över Gröndal under förmiddagen. Banpersonalen jobbade på med banan från kl 14.00 och kunde leverera en körduglig bana till matchstart.

I det första heatet så vi fick se en gammal smedbekant göra årsdebut, Krzysztof Buczkowski. Han jagade i fyra varv, men hade inte riktigt rätt inställningar från start och kom sist. Piraterna hade då poängövertag.

I det andra heatet så kom kvällens första femetta för Eskilstuna Smederna, och sedan kom rycket som behövdes för att punktera kvällens match. Fram till paus så tappade inte Smederna en enda poäng utan kunde hela tiden dra ifrån och till paus så var ledningen med 20 poäng, 37-17.

Efter paus så kunde Smederna kontrollera matchen och ställa slutresultatet till 60-30 och 3 nya poäng in på kontot.

Kvällens Smed blev Johannes Stark som var inblandad i två stycken femettor och det firades med att Stefan Jarl slängde vattenhinken över honom vid blomsterceremonin.

Efter matchen så säger lagledare Jimmy Jansson till Facebooklive.

”- En väldigt stabil laginsats. Vi har haft en hel del regn och banan är lite annorlunda men jag tycker det var en bra match.

Grabbarna kunde även i andra halvan av matchen testa lite olika inställningar, det är inte ofta man får den chansen att kunna testa i tävlingssammanhang.”

Eskilstuna Smederna

  1. Michael Jepsen Jensen 9+2p
  2. Krzysztof Buczkowski 8+3p
  3. Andzejs Lebedevs 11+2p
  4. Kacper Woryna 12p
  5. Pontus Aspgren 13+1p
  6. Johannes Stark 7+2p
  7. Joel Kling 0p

Publiksiffra: 1061st

Nästa match för Eskilstuna Smederna är borta mot Vetlanda 24/8.

Dela nyheten: