Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nytt i truppen när Smederna jagar bortaseger

Featured Image

Smederna jagar sin första bortaseger för säsongen, när det på tisdag bär av till Norrköping för ett möte mot nykomlingarna Vargarna.

Förra veckan kom Smedernas andra seger för säsongen, när man vann sin andra raka hemmamatch. Återigen skedde detta mot ett förväntat topplag, denna gång Dackarna. Återigen var det med övertygande siffor.

När Smederna åker till Norrköping på tisdag, är det i jakt på säsongens första bortaseger. Där är det nykomlingarna Vargarna som bjuder upp till match. Det är ett Vargarna som haft en tuff start på säsongen.

Efter en knapp förlust i sin återkomstmatch, där guldfavoriterna Västervik avgjorde först i sista heatet, blev det storförlust mot Lejonen i andra matchen. Därefter följde ytterligare en knapp förlust mot Piraterna, innan det blev ytterligare en stor förlust mot Dackarna. Efter fyra inledande förluster var det kanske få som trodde på Vargarna när de i tisdags åkte upp till Hallstavik för ett möte med Rospiggarna. Där blev det dock den första segern för Vargarna i den svenska högstaligan sedan 2014.

Tre förändringar i Smedernas trupp

Det blir en del förändringar i Smedernas startsjua jämfört med senaste matchen. Joel Andersson och Michael Jepsen Jensen kliver in i startsjuan, medan Vadim Tarasenko och Patryk Wojdylo får vila. Joel har sedan sin senaste match för Smederna kört två matcher för sitt allsvenska lag Solkatterna. Där blev det 7+2 mot Njudungarna och 10+2 mot Griparna.

Michael har varit minst lika het. I Polen har han precis flyttat upp till högstaligan och inledde sin tid i Grudziadz med att ta fem poäng på tre heat. Under senaste dagarna har han även klarat av två matcher för sin danska klubb Slangerup, där det blev 14+2 mot Region Varde och 13 poäng mot Grindsted.

Dessutom skrevs som bekant Grzegorz Zengota ut ur truppen i veckan. Istället kommer Frederik Jakobsen in i truppen och kastas direkt in i hetluften. Dansken, som under kvällen plockade 12+1 för sitt polska lag Ostrow och i onsdags tog 17 poäng för sitt danska lag Fjelsted, kommer debutera i väst två.

Laguppställningar
Eskilstuna Smederna

1. Maksym Drabik
2. Frederik Jakobsen
3. Rohan Tungate
4. Michael Jepsen Jensen
5. Kim Nilsson
6. Philip Hellström Bängs
7. Joel Andersson
Lagledare: Jerker Eriksson, Stefan Jarl, Felix Andersson

Vargarna

1. Jakub Miskowiak
2. Mateusz Tonder
3. Niels-Kristian Iversen
4. Chris Harris
5. Daniel Henderson
6. Ludvig Lindgren
7. Marcin Nowak
Lagledare: Mikael Wirebrand, Mats Erixon

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: