Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nytt försök med den inställda semifinalen: ”Jag tror back to back kan gynna oss”

Featured Image

Under måndagskvällen är det dags för ett nytt försök med att genomföra den första semifinalen mellan Smederna och Rospiggarna.

Den första semifinalen mellan Smederna och Rospiggarna blev inställd på grund av regn. Efter att ha övervägt några olika alternativ landade klubbarna i att köra tävlingen måndag kväll klockan 19:00.

Lagledare Jerker Eriksson ger sina tankar inför matchen.

– Jag ser på den på ungefär samma sätt som inför det förra försöket. Det kommer inte bli någon walk in the park, de har ett riktigt bra lag. De har bra gaters, det gäller att vi levererar på topp. Man vill inte åka till Hallstavik med ett underläge, hur mycket försprång man kan få får matchen visa, säger Jerker Eriksson.

I laguppställningen finns inte Joel Andersson med, han bröt nyckelbenet för lite drygt två veckor sedan. Det är dock inte uteslutet att han står på startlinjen.

– Vi ska träna lite på banan under söndagseftermiddagen, det är en av sakerna som vi kommer testa då. Vi får vänta och se.

Ni fick ett ganska långt uppehåll mellan grundserie och semi, har det fungerat bra med lagsammanhållningen tycker du?

– Jag tycker det känns bra, vi träffades i måndags förra veckan och hade en heldag ihop. Det kändes som vanligt tycker jag. Rent åkmässigt så spelar det ingen roll, de flesta killarna har varit igång och kört. Det är ganska lättsamt när vi ses, alla vet vad de är här för att göra.

Att det nu blir ett ”back to back” möte tror Jerker kan gynna Smederna.

– Jag gillar när det blir två dagar i rad, har vi ett bra resultat att gå på så känns det som att vi har ett bra mentalt övertag till tisdagen. Hinner det gå en vecka så har grabbarna åkt andra tävlingar och glömt bort känslan från matchen. Det blir ett psykologiskt övertag för det lag som vinner första matchen, det är min åsikt, avslutar Jerker Eriksson.

Laguppställningar
Smederna
1. Pontus Aspgren (R/R)
2. Daniel Bewley
3. Robert Lambert
4. Grzegorz Zengota
5. Kacper Woryna
6. Johannes Stark
7. Michael Jepsen Jensen

Rospiggarna
1. Szymon Wozniak
2. Andzejs Lebedevs
3. Victor Palovaara
4. Kim Nilsson
5. Timo Lahti
6. Tomasz Gapinski
7. Matej Zagar

Dela nyheten: