Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nu ska Bauhausligan avgöras: ”De ska vara riktigt bra om de ska slå oss”

Featured Image

Under tisdagskvällen är det dags att avgöra vart SM-guldet hamnar säsongen 2022. Två starka lag gör upp om titeln i Gislaved.

Smederna kommer till matchen med ett försprång på fem poäng efter att ha vunnit hemmamatchen med 47–42. Jerker Eriksson berättar hur han ser på utgångsläget.

– Jag har en bra känsla, det var en halvstökig match i Eskilstuna med tanke på att det började regna, det förstörde ganska mycket. Finalkänslan kom av sig efter pausen kan man säga. Det var ingen toppinsats men man ska ha i åtanke att det blir svårare motstånd ju längre man kommer i slutspelet.

– Vi brukar köra rätt skapligt i Gislaved, man ska ha klart för sig att Lejonen är väldigt bra men gör vi en bra match så måste de vara riktigt bra om de ska slå oss med sex poäng, fortsätter Jerker Eriksson.

Vad tror du kommer avgöra den här finalen?

– Start och förstasväng kommer bli oerhört viktigt, tråkigt svar men det är så speedwayen ser ut idag. Jag tror att det kommer bli en grym match, vi får hoppas på bra väder.

Det kommer att gå två bussar från Eskilstuna till Gislaved för att supporta laget. Ett skönt stöd att ha i ryggen.

– Det är roligt att de åker med, två bussar är ungefär hundra personer så de lär höras bra på arenan, avslutar Jerker Eriksson.

Laguppställningar

Lejonen
1. Oliver Berntzon
2. Dominik Kubera
3. Bartosz Zmarzlik
4. Mathias Thörnblom
5. Patryk Dudek
6. Benjamin Basso
7. Casper Henriksson

Smederna
1. Daniel Bewley
2. Kacper Woryna
3. Michael Jepsen Jensen
4. Robert Lambert
5. Pontus Aspgren R/R
6. Joel Andersson
7. Grzegorz Zengota

Dela nyheten: