Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nu kan grundserien avgöras: ”Vi behöver minst ta bonusen”

Featured Image

På tisdag åker Smederna till Gislaved för den sista grundseriematchen, en match där vi har allt i egna händer. En poäng är vad som krävs.

I förra matchen mot Västervik hemma säkrade Smederna sin plats i semifinalerna, när laget möter Lejonen på bortaplan har man chansen att säkra seriesegern. Förutsättningarna är mycket enkla, tar laget 43 poäng så är vi klara för semi. Detta då vi besegrade Lejonen med 48–42 i Eskilstuna.

– För oss är det ju bonuspoängen som gäller, tar vi den så vinner vi serien. Det är klart att vi vill vinna matchen oavsett, säger lagledare Jerker Eriksson.

Hur är Gislaveds bana?

– De tävlingar jag har sett därifrån i år har varit bra. Det gäller att vi hittar rätt inställningar, hemmalaget är alltid snabba.

Starterna kommer att bli väldigt viktiga för att det ska gå Smedernas väg.

– Lejonen har förare som är riktigt bra från tejpen, det gäller att vi inte släpper iväg dem där. Vi får inte heller öppna upp på fel ställen på banan.

Finns det någon position i laget som blir extra viktig?

– För vår del skulle jag säga att alla förares prestationer blir viktiga, avslutar Jerker Eriksson.

Värt att notera är att Smedförarna Kacper Woryna och Robert Lambert båda har kört för Gislavedslaget. Om Smederna misslyckas med att ta bonusen finns fortfarande möjligheten till serieseger. Nästa vecka möter Lejonen Rospiggarna på bortaplan. Vinner Rospiggarna den matchen vinner vi serien.

Glöm inte att du kan åka med oss till Gislaved med speedwaybussen, boka din biljett på Tuna Trafik här.

300 för medlem, 350 för ej medlem, inkl matchbiljett.

Laguppställningar

Lejonen
1. Jaroslaw Hampel (R/R)
2. Oliver Berntzon
3. Bartosz Zmarzlik
4. Dimitri Bergé
5. Dominik Kubera
6. Emil Millberg
7. Mathias Thörnblom

Smederna
1. Daniel Bewley
2. Pontus Aspgren (R/R)
3. Robert Lambert
4. Michael Jepsen jensen
5. Kacper Woryna
6. Grzegorz Zengota
7. Joel Andersson

Dela nyheten: