Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

”Nu är det bara packa ihop, nu är det slut för i år”

Featured Image

Försprånget på åtta poäng räckte inte; Smedernas säsong är över efter förlust i Målilla.

Det gick inte alls som Smederna tänkt sig när den andra kvartsfinalen mellan Smederna och Dackarna avgjordes i Målilla under tisdagskvällen. Efter sju heat var Smedernas försprång på åtta poäng utraderat och den totala ställningen lika. Efter ytterligare två heat ledde Dackarna kampen om semifinalen med åtta poäng.

En femetta i det tionde heatet signerad Philip Hellström Bängs och Michael Jepsen Jensen gav hela Eskilstuna ett hopp om att semifinalplatsen inte var helt borta. Det blev dock det sista hoppet för i år. Därefter körde nämligen Dackarna in hela fyra femettor på fem heat. Till slut vann Dackarna matchen med 59–31 och den totala kampen om semifinalen med 100–80.

Efter matchen konstaterar Smedernas lagledare Jerker Eriksson att problemet denna kväll var att det inte hände någonting. Laget stod still.

– Vi var alldeles för dåliga. Vi tog inga starter och vi prenumererade på nollorna i de flesta heaten. Ett par förare kom ju knappt runt fyra varv. Det är klart att då vinner man inga speedwaymatcher, då är man inte ens nära.

– Nu är det bara packa ihop, nu är det slut för i år. Det är klart man är besviken såhär direkt efter match. Förmodligen hade vi inte haft någonting att göra i en semifinal med tanke på hur vi agerade idag. Det är lite synd att vi är bra hemma, men alldeles för ojämna borta. Det räcker inte att leverera såhär på bortaplan. Då åker man ut i slutspel.

Under kvällen syntes mycket kritik på Smedernas sociala medier angående förare som inte körde i mål, utan avbröt heaten i förväg. Jerker instämmer i kritiken.

– Det är under all kritik och det kanske man såg också. De fick bara köra två heat var.

Återigen syntes en trogen skara Smedsupportrar nere i Målilla. En buss lastad med cirka 50 supportrar var på plats för att heja fram sitt lag till seger.

– Vi får tacka för att vi har så trogna supportrar som ställer upp och åker hit. Man vill väl be om ursäkt idag. Det är väl det som smärtar mest just nu egentligen – att det är så många som suttit och åkt buss ner hit och så kan vi inte ens vara med och ge dem en match. Det känns tråkig. Publiken är viktig, våra fans är viktiga. Jag hoppas att de inte ger upp utan kommer tillbaka nästa säsong.

Kommer du tillbaka nästa år?

Jerker är tyst en stund, innan han slutligen avslutar med att svara ett enda ord.

– Pass.

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: