Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nationaldagsmöte i Målilla: ”Vi kommer göra en bra insats”

Featured Image

Sveriges nationaldag och Vasajubileum i all ära. På tisdag bjuds speedwaysverige på ett riktigt klassiskt möte i Bauhausligan. Det är dags för Smederna att åka ned till Målilla för ett möte mot Dackarna.

Det är för andra veckan i rad dags för ett bortamöte i Småland, när Smederna möter Dackarna i Målilla. Två lag som båda börjat hitta formen ska ställa sig på startlinjen, redo för ett möte som börjat bli lite av en klassiker. Mellan åren 2018 och 2021 möttes lagen i final tre gånger av fyra möjliga, vilket innebär att det alltid blir en annan spänning i luften när lagen möts.

Smederna kommer med två raka segrar i ryggen. Efter en tuff inledning på säsongen kom vändningen i hemmamötet mot Piraterna för två veckor sedan, vilket följdes upp med en 55–35-vinst mot Lejonen i Gislaved.

– Det var en ruggigt bra laginsats, i depån och på banan, sa Stefan Jarl, en av Smedernas lagledare, efter matchen mot Lejonen.

Dackarna har haft en liknande säsongsstart. Efter två inledande förluster (mot Indianerna och Rospiggarna) har laget börjat hitta formen. En hemmavinst mot Västervik (52–38) följdes upp av en bortavinst mot Piraterna (53–37). Båda gångerna leddes laget av Smedernas gamla guldhjältar Daniel Bewley och Andzejs Lebedevs, som tillsammans tog 23+3 respektive 24 poäng.

{!A}

Tisdagens match ser därmed ut att kunna bli en spännande drabbning. Två jämna lag, med liknande säsongsstart och en historia kantad av viktiga matcher ska mötas i Målilla. Vad tror Smedernas lagledare Jerker Eriksson om förutsättningarna?

– Tuff bortamatch igen men denna gång mot ett mer formstarkt lag. Vi har ofta presterat bra i Målilla och det känns som om att vi kommer göra en bra insats igen, säger Jerker inför tisdagens match.

Både Jerker och Smedernas lagkapten Michael Jepsen Jensen har ett förflutet i Dackarna, någonting Jerker inte upplever som någon speciell fördel.

– Vad det gäller fördel med ett förflutet så säger jag att det är av marginell betydelse, konstaterar Jerker Eriksson.

Eftersom mötet mellan Dackarna och Smederna körs på nationaldagen startar matchen redan 17.00. Väderprognosen visar 25 grader och sol. Förutsättningarna är perfekta och Smederna är redo för ytterligare en vinst. Eller som lagkapten Michael Jepsen Jensen utryckte det efter förra veckans match i Gislaved:

– Om vi fokuserar på det vi ska göra spelar det ingen roll vilka vi möter, vi kan vinna.

Åk med Smederna och Tuna Trafik till nationaldagsmötet i Målilla, klicka här för att boka.

Eskilstuna Smederna
1. Robert Lambert
2. Michael Jepsen Jensen
3. Jaimon Lidsey
4. Kacper Woryna
5. Maksym Drabik
6. Joel Andersson
7. Philip Hellström Bängs

Dackarna
1. Maciej Janowski
2. Ludvig Lindgren
3. Rasmus Jensen
4. Daniel Bewley
5. Andzejs Lebedevs
6. Avon Van Dyck
7. Filip Hjelmland

Dela nyheten: