Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Maxad Aspgren ordnade seger

Featured Image

Pontus Aspgren, det är namnet på allas läppar i speedway Sverige just nu. Ledning i snittligan och dessutom fullpoängare i kvällens match mot Vetlanda över ett soligt Eskilstuna Motorstadion.

Stora snackisen inför matchen var hur banan skulle vara. Banpersonalen har jobbat riktigt hårt för att få banan i körbart skick. Om något för hård enligt vissa under trackwalken. Men det visade sig att den skulle bjuda på riktigt bra racing.

En som trivdes som fisken i vattnet var Pontus Aspgren. Ingen kunde slå honom den här kvällen. Obesegrad och femton inkörda poäng tog Avestasonen.

” – När vi hade avgjort matchen i heat 13 så var mitt fokus att plocka in den sista tre poängaren och ta fullt. Det var kul.” säger en mycket nöjd Pontus efter matchen.

Det var en match som var oväntat tajt i början. Det märktes att hemmaförarna inte var vana med hur banan hade prepareras. Efter heat 8 så kunde Eskilstuna Smederna göra ett ryck och därifrån så var det ingen match.

”- Vi gör ingen dunder match det kan jag inte säga. Första halvan var ganska slätstrucken. Vi hittade inte riktigt setupen på våra cyklar. Det var väl bara Pontus och Loktaev som hade bäst fart. De andra har lite att jobba på.” säger Jerker Eriksson efter matchen.

Slutresultatet ställdes till 57-33

Eskilstuna Smederna
1. Michael Jepsen Jensen 8p
2. Alexandr Loktaev 12+2p
3. Gleb Chugunov 12+2p
4. Andzejs Lebedev 9+1p
5. Pontus Aspgren 15p
6. Joel Kling 0p
7. Johannes Stark 1p

Publiksiffra: 1050st

Nästa match för Eskilstuna Smederna är borta mot Indianerna på tisdag 6/7

Dela nyheten: