Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lagledning klar för Eskilstuna Smederna 2022!

Featured Image

För Eskilstuna Smederna är det viktigt att ha en stor och bred stab av ledare där alla bidrar med olika kompetenser och kompletterar varandra. Samtliga ledare samarbetar givetvis, oavsett huvuduppdrag, för att klubben ska lyckas på bästa möjliga sätt. Nu står det klart vilka som kommer leda klubbens lag i de olika serierna 2022.

Representationslaget i Bauhausligan behåller sin hyllade trio i form av Jerker Eriksson, Jimmy Jansson och Stefan Jarl. Dom har under åren byggt upp ett samarbete mellan varandra som fungerar bra och alla har sina roller. ”JJJ” är uppskattade av förarna och vet hur man får ut det lilla extra av alla när det gäller som mest.

Till i år har inte Smederna något eget lag i Allsvenskan. Istället samarbetar vi med Örnarna och ansvarar för 50% av truppen. Det innebär att vi har tre platser till varje match i startsexan. Felix Andersson som tidigare varit en av lagledarna för Team Rapid blir ansvarig för Allsvenskan för Smedernas del och kommer stötta Örnarnas lagledning med det dom behöver. Det är även naturligt att han är med i bakgrunden runt representationslaget då flera av förarna kör i båda ligorna.

I division 1 stannar Henrik Karlsson kvar som lagledare. Henke gjorde sitt första år på posten 2021 har kom in bra i rollen. Klubben uppskattar hans engagemang och vet att hans kunskaper som tidigare förare i Smederna betyder mycket. I division 1 är det många förare som utvecklas för att kunna ta steget till högre divisioner, där är Henke perfekt.

Eldsjälarna Bo Jansson och Morgan Jansson eller ”Bo-Morgan” som dom kallas fortsätter för klubbens ungdomslag. Duon vet exakt hur man blandar allvar med glädje och får ungdomarna att älska speedway och ständigt utvecklas.

Sportchef även 2022 är Pierre Lund. Han har lång erfarenhet från speedwaysporten både nationellt och internationellt.

”- Vi är oerhört glada att vi har gjort klart med lagledare för ytterligare en säsong. Det har varit den viktigaste pusselbiten för oss. Ledarteamet kompletterar varandra väldigt bra. Dessutom har man en förmåga att få våra förare och ta i lite extra på banan! Vårt mål blir nu, förutom att utveckla och få fram nya förare, att se till att guldet kommer hem till Eskilstuna igen”, säger Smedernas sportchef Pierre Lund.

Lagledning Eskilstuna Smederna 2022:

Representationslag: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson, Stefan Jarl.

Ansvarig för Allsvenskan: Felix Andersson

Division 1: Henrik Karlsson

Ungdom: Bo Jansson, Morgan Jansson

Dela nyheten: