Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

LAGLEDARE KLARA FÖR 2023

Featured Image

Många av er har kanske gissat er fram till det men nu är det bekräftat vilka som leder Eskilstuna Smederna i jakten på att försvara SM-guldet. Guldmakarna Jerker Eriksson och Stefan Jarl stannar på sina positioner även nästa säsong.

– Det känns jättebra att vi åter förlängt med våra lagledare. Lagledningen som år efter år lyckas med att få förarna att prestera på topp samt att verkligen hjälpa varandra som ett lag för att kunna bli ännu starkare. Det har en otrolig förmåga att få alla att ge allt för laget. Vi ser med spänning fram mot säsongen 2023, säger Smedernas ordförande Tobias Spångberg.

Felix Andersson blir ny in i elitlaget till nästa säsong. Redan i år fanns han med bakom kulliserna och har funnits med ett par säsoger med fokus på Allsvenskan. Nu riktar han om fokuset mot Bauhausligan men kommer fortfarande vara ansvarig från Smedernas håll i det allsvenska samarbetet med Örnarna och fungera som ett bollplank till Mariestadslagets lagledning.

– Vi är glada att vi kan behålla de erfarna och populära ledarna Jerker och Stefan från guldteamet 2022. Det som glädjer extra är att vi även får in Felix i lagledartrion, han är ett stort framtidsnamn som lagledare och har redan skaffat sig bra rutin i Allsvenskan. Nu när detta är klart kan vi hålla ribban högt med den bästa lagledaruppsättningen i Sverige och gå vidare mot nya segrar, säger Smedernas sportchef Pierre Lund.

Eskilstuna Smederna 2023:
– Robert Lambert 2,121
– Pontus Aspgren 2,095
– Kacper Woryna 2,018
– Michael Jepsen Jensen 1,557
– Patryk Wojdylo 1,524
– Jaimon Lidsey 1,370 (NY)
– Mateusz Swidnicki 1,250 (NY)
– Joel Andersson 1,152
– Philip Hellström Bängs 0,500 (NY)
– Emil Millberg 0,500 (NY)
Lagledare: Jerker Eriksson, Stefan Jarl & Felix Andersson

Dela nyheten: