Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kniven mot strupen när Indianerna gästar: ”Vi behöver vinna”

Featured Image

Efter en lång och tuff säsong har Smederna två matcher kvar att köra. Båda behöver vinnas för att säsongen inte ska vara över. Den första av dessa två måstematcher körs redan idag, när Indianerna från Kumla kommer på besök till Eskilstuna.

Det har varit skador, ett lag som inte kommit upp i sin normala nivå och en ovanligt jämn Bauhausliga, som ställt till det för Smederna i år. Flera matcher har slutat med stolpe ut, där mötet mot Indianerna i Kumla var en av dessa. Smedernas ledning var åtta poäng som störst, en ledning som hade halverats till långa pausen. Därefter tog Indianerna greppet om matchen och vann med 49–41. Det innebär att Smederna behöver vinna med mer än åtta poäng för att få med sig den viktiga bonuspoängen.

Gårdagens matcher slutade i moll för Smederna och i dur för Indianerna. Smederna var nere i Västervik, där serieledarna blev för starka. I slutänden skrevs resultatet till 53–37. Till dagens match görs ett par förändringar i truppen. Kacper Woryna kommer tillbaka, Michael Jepsen Jensen utgår på grund av match i Danmark och Timo Lahti får chansen att presentera sig för Eskilstunapubliken från reservplats.

{!C}

I Kumla vann Indianerna sin match mot Dackarna, där bortalaget saknade två viktiga förare i form av Maciej Janowski och Brady Kurtz. Poängbäst blev den flerfaldige smeden Krzysztof Buczkowski med sina 12+2, samtidigt som smedfostrade Johannes Stark stod för 4+1. Till Eskilstuna mönstrar man samma lag, om än med något förändrade nummer på ryggarna.

– Vi behöver vinna imorgon, och helst ta bonusen så klart, säger Smedernas lagledare Stefan Jarl om matchen mot Indianerna under tisdagskvällen och fortsätter:

– Men vi har en bra chans att vinna imorgon, det tycker jag. Vi får ju ner Timo på reserven när Woryna kommer in. Lahti kommer åka som nummer sex.

Timo Lahti kommer som sagt för första gången få chansen att i smedväst visa upp sig för fansen i Eskilstuna. Vad tror Stefan om hans chanser i matchen mot Indianerna?

– Jag tror han har bra chanser att plocka mycket poäng imorgon, det tror jag, avslutar Stefan Jarl.

Finländaren själv har en hälsning att skicka till sitt nya lags fans.

– Jag hoppas jag möter alla fans där och att vi vinner imorgon, hälsar Timo Lahti.

Klicka här och säkra din plats på Eskilstuna Motorstadion!

Eskilstuna Smederna
1. Robert Lambert
2. Jaimon Lidsey
3. Maksym Drabik
4. Philip Hellström Bängs
5. Kacper Woryna
6. Timo Lahti
7. Joel Andersson

Kumla Indianerna
1. Szymon Wozniak
2. Bartlomiej Kowalski
3. Krzysztof Buczkowski
4. Max Fricke
5. Jason Doyle
6. Jonatan Grahn
7. Johannes Stark

{!A}

Dela nyheten: