Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kaptenen tillbaka när Smederna möter Lejonen

Featured Image

Förra veckan kom säsongens första seger för Smederna. Nu kommer nästa glädjebesked, lagkaptenen Michael Jepsen Jensen kör mot Lejonen.

Efter en gastkramande avslutning lyckades Smederna i tisdags knipa sin första seger för säsongen. Det blev en match som svängde både höger och vänster, där hoppet nästan var slut inför sista heatet. Motståndarlaget Piraterna hade då gjort en spektakulär upphämtning. Man hade på tre heat gått från att ligga åtta poäng efter, till att leda med två. I sista heatet stod två stekheta pirater på startlinjen, som bara hade tappat tre pinnar tillsammans. Fram klev Smedernas Robert Lambert och Jaimon Lidsey. Efter en bra start lyckades paret köra fem-ett till publikens jubel. Segern var ett faktum.

I Gislaved var stämningen en annan. Precis som Smederna har Lejonen haft en helt annan start på säsongen än förväntat. En stor vinst mot ett Rospiggarna bestående av endast svenskar har varit på plussidan, medan två rejäla förluster mot Västervik och Piraterna varit på minus. Lägg till en skada på den tongivande Dominik Kubera och det var ett Lejonen i gungning som kom hem till Gislaved för ett möte med Indianerna i tisdags. Återigen följdes laget av otur. Matchen ställdes in på grund av regn, efter timmar av kämpande med banan.

Nu är det alltså dags för ett möte mellan lagen som för tillfället utgör botten av tabellen. Det är två lag med betydligt mycket mer potential än vad publiken hittills fått se. Hur säsongsstarten för lagen sett ut tror dock inte Felix Andersson, en av Smedernas lagledare, kommer påverka matchen allt för mycket.

– Det är alltid tufft att åka ner till Gislaved. Att dom har haft en knackig start på säsongen precis som vi har haft tror inte jag spelar någon roll. Kan vi se till att vara bra efter långa pausen så har vi bra möjligheter att vinna, säger Felix om förutsättningarna inför tisdagens match.

{!A}

Smederna är kända för en stark lagsammanhållning. Med flera nyförvärv och en skada på lagkaptenen Michael Jepsen Jensen kan man fråga sig hur stämningen i laget är. Här kommer Felix med lugnande besked, och säger att:

– Stämningen i truppen är bra. Vi är ett förhållandevis nytt gäng som fortfarande håller på att lära känna varandra, men det känns som att vi är en bra grupp och segern förra veckan lär höja stämningen mer.

Statusen på Michael Jepsen Jensen och hans skada har de senaste veckorna varit en aning oklar. Det har spekulerats i när han är redo för comeback, där läkarnas prognos varit tre månaders skadefrånvaro, medan Michael själv siktat på att köra GP-kvalet i Ungerska Debrecen den 29:e maj. Vem får rätt? Det ser ut att bli kaptenen.

– Jepsen tränade i lördags och ska köra för sitt polska lag idag så vi har gott hopp om att han kan vara tillgänglig för en uttagning till på tisdag, meddelade Felix Andersson under söndagsmorgonen.

Nu är alltså comebacken avklarad. Jepsen Jensen har under dagen kört för sitt polska lag Wybrzeże Gdansk, där det blev fyra poäng på fyra heat. Efter matchen säger han i en intervju med den polska klubben att han mår bra, men att handen ännu inte är 100 %. Han känner sig inte riktigt i form och saknar fortfarande självförtroendet, men hoppas det ska bli allt bättre ju mer han får köra.

För att köra kommer han få göra. Kaptenen Michael Jepsen Jensen är uppskriven i truppen inför tisdagens match mot Lejonen, vilket innebär en efterlängtad comeback i smedvästen.

Att Felix och övriga lagledare har ögonen på sin förare är ingenting att hymla om. Men hur mycket påverkar prestationerna i de övriga ligorna när det kommer till laguttagningen?

– Givetvis har vi ständig koll på hur det går för våra grabbar runt om i andra ligor och tävlingar. Vi tittar på matcher och följer liverapporteringar. Det ger en fingervisning kring hur formen är, vilket kan vara viktigt inför en laguttagning, svarar Felix.

Hur slutar matchen?

– Vinst 48–42, avslutar Felix Andersson.

Eskilstuna Smederna
1. Robert Lambert
2. Michael Jepsen Jensen
3. Jaimon Lidsey
4. Kacper Woryna
5. Maksym Drabik
6. Joel Andersson
7. Philip Hellström Bängs

Lejonen
1. Matias Nielsen
2. Oliver Berntzon
3. Jaroslaw Hampel
4. Francis Gusts
5. Bartosz Zmarzlik
6. Peter Ljung
7. Casper Henriksson

Dela nyheten: