Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Joel Kling förstärker Eskilstuna Smederna

Featured Image

Han är erkänt snabb på Eskilstuna Motorstadion och tog bland annat individuellt JSM guld där 2018. Nu blir banan i Gröndal Joel Klings hemmaarena. Joel har länge setts som en av Sveriges största talanger och har trots sin ringa ålder en gedigen rutin från Elitserien

Med de nya reglerna till säsongen 2021 där plats 6 i laget ska vara en svensk med max 1,000 i snitt så passar Joel perfekt på den arbetsbeskrivningen med sitt snitt på 0,750.

”- Jag ser verkligen fram emot att bära Smedernas väst, ska bli riktigt kul att representera dem! Jag har haft det tufft i två säsonger nu, tror detta kommer bli nyckeln till en vändning för mig och förhoppningsvis ta ett guld tillsammans med Smederna”, säger Joel Kling.

Joel är en trevlig kille som alltid kommer väl förberedd till matcher och gillar att köra många tävlingar. Han har ofta varit i Eskilstuna som motståndare men också tränat. Han kommer att bli en uppskattad person i laget, bland funktionärer och av er fans. Joel fick testa att åka i Smedernas färger när han gästade division 1-laget under säsongen 2020. Då blev det fyra heatsegrar och ett fall på hans fem framträdanden. I Eskilstuna Speedway Invitational missade han sista chansen-heatet precis med sina åtta poäng.

”- Vi är väldigt nöjda över att knyta till oss en seriös ung svensk för att höja konkurrensen om plats 6 i elitlaget. Joel kommer närmast från två lite tuffare säsonger om man ser till hans prestation men vi vet att kapaciteten finns där. Joel har tillräckligt med silvermedaljer med Dackarna och vill gå för guld 2021”, säger Smedernas sportchef Jimmy Jansson.

Lagbygget, Eskilstuna Smederna 2021:

Gleb Chugunov 1,817

Pontus Aspgren 1,439

Joel Kling 0,750

Wille Bäckström, 0,500

Dela nyheten: