Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Jerker redo för returmöte i Målilla: ”Går för att vinna matchen”

Featured Image

Nu är det bara ett dygn kvar till returmötet i kvartsfinalen mellan Smederna och Dackarna. Vi har tagit tempen på Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Slutspelet i Bauhausligan 2024 inleddes förra veckan med ett möte mellan Smederna och Dackarna. Efter en match som länge stod och vägde, fick Smederna till slut grepp om matchen och vann med 49–41. Det innebär att Smederna åker till returen i Målilla med åtta poängs försprång i kampen om semifinalplatsen.

– Självklart hade det varit bättre med ett större övertag, säger Jerker Eriksson under måndagen och fortsätter:

– Men det kunde också varit mindre. Vi tänker inte så mycket på det, utan vi går för att vinna matchen.

Det blir samma förare i startsjuan under bortamatchen i Målilla, som det var under hemmamatchen i Eskilstuna förra veckan.

– Vi har inte så många alternativ att välja på till denna match, så vi känner att vi vill ge samma killar chansen att köra oss till semifinal i returen.

Hur viktigt är det att ha en förare i första heatet som är bra på att ge feedback, för att hjälpa förarna i heaten efter?

– Alla killar är lika viktiga, men det är klart att vi tänkt på vissa parametrar när vi satt upp laget.

Sist Smederna gästade Målilla var en grundseriematch i juli. Dit kom Smederna med 16 poängs övertag i kampen om bonuspoängen. Trots det blev det inte bara förlust i matchen, utan även bonuspoängen försvann efter en förlust med 57–33. Det är en match Jerker väljer att inte fokusera på.

– Nu är det helt andra förutsättningar och förhoppningsvis är vi bättre förberedda, konstaterar han, innan han får en avslutande fråga om vad han tror resultatet blir.

– Jag gissar inga resultat, avslutar Jerker Eriksson.

 

Text: Pontus Lindell
Foto: Erik Kruse
Dela nyheten: