Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför premiären: ”Ska visa var skåpet ska stå”

Featured Image

Imorgon torsdag kommer Rospiggarna från Hallstavik på besök till Eskilstuna. Smedernas lagledare Jerker Eriksson förväntar sig en jämn match.

Äntligen dags för Smederna att göra sin premiärmatch i årets Bauhausliga. Lagledare Jerker Eriksson berätta vad han förväntar sig för motstånd.

– Vi kommer möta ett väldigt tufft motstånd. De är svåra att möta både hemma och borta, det blir ingen lätt uppgift. Vi har dem borta veckan efter så det kommer bli en bra värdemätare.

Finns det några speciella nycklar som blir extra viktiga i matchen?

– Det gäller som vanligt att alla kommer igång och plockar poäng. Det är viktigt att man kommer igång bra tidigt i tävlingen så att det inte blir någon stress eller oro. Det är lätt att det blir det i första hemmamatchen. Vi ska vara med från start och visa vart skåpet ska stå.

Att vinna den första hemmamatchen är såklart viktigt.

– Det är viktigt av flera orsaker, dels så är det viktigt för fansens skull och dels så är det viktigt för förarnas självförtroende. Vi vet att vi brukar vara starka hemma, inleder vi med en vinst har vi någonting bra att bygga vidare på. Förlorar man första matchen är det lätt hänt att det smyger sig in lite osäkerhet, säger Jerker Eriksson.

För Smedernas del är det som sagt säsongspremiär i Bauhausligan. Rospiggarna körde under tisdagskvällen borta i Gislaved. En match som Hallstavikslaget förlorade med 52–38. Rospiggarna kommer med samma lag till matchen mot Smederna.

Laguppställningar
Smederna
1. Robert Lambert
2. Daniel Bewley
3. Kacper Woryna
4. Michael Jepsen Jensen
5. Pontus Aspgren
6. Johannes Stark
7. Joel Andersson

  • Rospiggarna
  1. Timo Lahti
  2. Andzejs Lebedevs
  3. Kai Huckenbeck
  4. Kevin Wölbert
  5. Kim Nilsson
  6. Daniel Henderson
  7. Victor Palovaara

I Smederna debuterar GP–förarna Robert Lambert och Daniel Bewley, noterbart är att de även kommer köra i par med varandra. Det spännande nyförvärvet från Indianerna, Joel Andersson gör även han debut för Smederna. I Rospiggarna hittar vi den före detta Smedikonen Andzejs Lebedevs samt Eskilstunabon Daniel Henderson.

Varmt välkomna till Eskilstuna Motorstadion!

Dela nyheten: