Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför hemmapremiär: ”Otroligt tuff uppgift”

Featured Image

På tisdag är det dags för årets första hemmamatch i Bauhausligan. Vädret ser lovande ut och laguppställningarna är spikade inför mötet mot favorittippade Västervik.

Smederna kommer från en förlust mot Rospiggarna uppe i Hallstavik, medan Västervik vann sin premiärmatch mot Lejonen med 58-32.

– Otroligt tuff uppgift mot ett av seriens bästa lag toppat med Lindgren tillbaka, samtidigt som vi dras med tunga avbräck, kommenterar lagledare Jerker Eriksson angående förutsättningarna inför matchen mot Västervik.

Samtidigt ser han positivt på Smedernas chanser.

– Vi får in Drabik i laget och hoppas att det kan ge en kick. Jag tycker vi gjorde en okej insats i Hallstavik, med tanke på det lag vi ställde på benen där mot ett Rospiggarna som hade en jämn och rutinerad uppställning, avslutar Jerker Eriksson.

Det har skett två förändringar i truppen jämfört med bortamatchen mot Rospiggarna. För första gången i år drar publikfavoriten Kacper Woryna på sig smedstället. Med sig har han sin lagkamrat från den polska högstaligan nyförvärvet Maksym Drabik.

Woryna är åter från den skada han ådrog sig här om veckan och plockade i fredags fem poäng på fyra heat för sitt Czestochowa i polska högstaligan. Drabik plockade i samma match 10+1 på fem heat.

{!A}

En annan typ av premiär blir det för Philip Hellström Bängs. Efter att ha kört premiärmatchen i Hallstavik kommer han för första gången få chansen att visa upp sig för sin nya hemmapublik.

– Det ska bli roligt, att få en liten nystart i teamet och komma till en ny klubb. Jag ser verkligen fram emot hemmapremiären på tisdag, säger Philip Hellström Bängs medan han blickar ut över banan i Gröndal där söndagens division 1-match precis körts.

– Jag vet att de är duktiga på att göra bana här, så det kommer nog bli fint på tisdag. Det här är en av mina favoritbanor. Det är Masarna, den här och Västervik som är mina favoritbanor, fortsätter Philip.

Har du kommit in bra i laget?

– Jo men det tycker jag. Jag känner att vi fick en riktigt bra connection första matchen, även fast vi förlorade. Det blev ju inte så mycket vi förlorade med till slut, som tur var. Jag är nöjd, säger Philip.

Efter att ha konstaterat att vädret ser lovande ut inför tisdagens drabbning, passar Philip självklart på att skicka en hälsning till alla smedfans.

– Jag hoppas vi syns här ute på tisdag, så ska vi bjuda på en riktigt fin fight mot Västervik. Vi ska slå Västervik och få en riktigt rolig premiär, avslutar Philip Hellström Bängs.

Förköp din biljett här.

Eskilstuna Smederna
1. Kacper Woryna
2. Robert Lambert
3. Jaimon Lidsey
4. Patryk Wojdylo
5. Maksym Drabik
6. Philip Hellström Bängs
7. Joel Andersson

Västervik
1. Tai Woffinden
2. Gleb Chugunov
3. Bartosz Smektala
4. Mads Hansen
5. Fredrik Lindgren
6. Anton Karlsson
7. Jacob Thorssell

Dela nyheten: